понеділок, 09 грудня 2013 16:07

Влада на Майдані зараз займається експериментами — активіст

Влада на Майдані зараз займається експериментами  — активіст
Олександр Данилюк. Фото: www.typuvannia.info

Керівник громадської організації "Спільна справа" Олександр Данилюк вважає, що наразі влада проводить експерименти на Майдані.

Про це він розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua

"Ніяких силових сценаріїв не буде. Не вірю, що внутрішні війська потенційно можуть бути тією силою, яка буде проводити силове зачищення. На сьогоднішній день внутрішні війська не налаштовані агресивно, чого не можна сказати про "Беркут". Особовий склад внутрішніх військ — це солдати строковики, молоді хлопці, вони не були любимчиками цього режиму", - розповів Данилюк.

Він, розглядає два варіанти, чому наразі у центрі Києва перебувають внутрішні війська.

"Перший — це утримати Майдан від розширення, не дати далі будувати барикади, або принаймні зупинити цей процес. Хоча не бачу якими силами це можливо зробити. Другий варіант — це залякування. Подивитися, як будуть реагувати люди на можливість силового сценарію", - зауважив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Майдану виводять дітей і жінок, охороні дали наказ "Беркут" не бити

Активіст розповів, що ситуації, яка зараз відбувається у центрі Києва ставиться, як до навчальної тривоги.

"Зараз ми повинні продемонструвати наскільки швидко можемо збиратися в умовах блокування транспорту. Треба розуміти, що це соціологічні експерименти і дослідження по замірюванню градусів у суспільстві. Тобто наскільки люди готові силою боронити свої права", - розповів керівник "Спільної справи".

Він зауважив, що окремого штурму Київської міської адміністрації не буде.

"Будь-які силові дії по відношенню до протестувальників можуть бути тільки глобальними. Окремі точки зачищатися не будуть. Якщо почнеться штурм КМДА, то можемо бути впевнені, що почався глобальний силовий сценарій", - додав Данилюк.

Нагадаємо, зранку із 11.35 міліція перекрила рух та заблокувала виходи з метро на станціях Майдан Незалежність, Хрещатик, Театральна через те, що невідомий повідомив про замінування трьох станцій. Евакуація пасажирів не проводилась. Наразі рух метро не відновлено.

Зараз ви читаєте новину «Влада на Майдані зараз займається експериментами — активіст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути