понеділок, 18 жовтня 2010 18:29

Візит Чавеса може дискредитувати Україну - експерт

Візит Чавеса може дискредитувати Україну - експерт
Заввідділенням Інституту світової економіки і міжнародних відносин Євген Камінський вважає, що візит президента Венесуели Уго Чавеса негативно позначиться на міжнародному іміджі України і може дискредитувати Україну в очах Америки та Європи.

"Питання в тому, як співпрацю України та Венесуели сприйме Захід. Зараз в Америці дуже популярно називати нашу політичну систему "султанатом". У Європі теж з настороженістю дивляться на ті процеси, які відбуваються в Україні. З боку президента Януковича дуже багато говориться про дотримання демократії і свободи слова, але на практиці нічого цього не відбувається. Тому наше зближення з Венесуелою може стати для Заходу черговим підтвердженням відходу української влади від демократичних цінностей ".

Експерт допускає, що Україна, співпрацюючи з Венесуелою, може нажити ворогів серед країн Євросоюзу і НАТО, для яких демократичні цінності стоять на першому місці.

"Як би не була для них важлива політична стабільність в Україні, все ж це хвилює їх менше, ніж відхід країни від демократичних цінностей. А європейські політичні оглядачі та журналісти вже зараз багато пишуть про те, що в України не дотримується низки демократичних принципів. Якщо так піде і далі, то незабаром ми можемо чекати початок нової негативної пропагандистської кампанії щодо України, як це було під кінець правління президента Кучми", - зазначив Камінський.

Однак Україна не ризикує зіпсувати відносини з Росією, оскільки Уго Чавес і прем'єр-міністр Росії Володимир Путін дуже близькі за поглядами.

"Ті домовленості, які реалізуються у Росії і Венесуели - Росія збирається будувати у Венесуелі атомну електростанцію - для російської сторони дуже важливі, тому росіяни, швидше за все, будуть керуватися хорошими відносинами з Венесуелою і Україною більше, ніж поганими відносинами з Білоруссю", - переконаний експерт.

Нагадаємо, сьогодні, 18 жовтня, в Україну з дводенним офіційним візитом прибув президент Венесуели Уго Чавес.

Ubr.ua

Зараз ви читаєте новину «Візит Чавеса може дискредитувати Україну - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути