четвер, 27 грудня 2012 07:47

Виступи Кличка в Раді не відрізняються від виступів Азарова – Ляшко про рівень володіння мовою

Виступи Кличка в Раді не відрізняються від виступів Азарова – Ляшко про рівень володіння мовою
Олег Ляшко. Фото: liga.net

Лідер партії УДАР Віталій Кличко не знає української мови на достатньому рівні, хоча вивчив іноземні мови. Це говорить про його ставлення.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

"Кличко щирий в цьому питанні, тому що він сам української мови толком не знає. Ми чуємо його виступи в Верховній Раді, вони не відрізняються від виступів Миколи Азарова, це при тому, що Кличко вивчив англійську, німецьку мови. Тобто до іноземців він ставиться краще, аніж до українців", - зауважив він.

Також він нагадав, що "коли я більше 20 років  переїхав в Київ, і розмовляв українською, то на мене тикали пальцем, як на селюка, але я ніколи не зрікався рідної мови".

" Ганьба для України, в тому, що у нас багато чиновників, народних депутатів, в тому числі прем'єр-міністр не володіють українською мовою і ганьблять її своїм незнанням та своїм низьким інтелектуальним рівнем", - додав політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Матіос розтлумачила позицію УДАРу щодо мовного питання

Окрім того, на його думку, українську мову треба робити популярною не методом батога, як пропонує "Свобода", а методом пряника. "Треб робити українську мову модною, в хорошому значенні слова. Треба стимулювати суспільство розмовляти нашою мовою. Скажімо проводити конкурси із знання української мови з хорошими призами", - пояснив Ляшко.

Зокрема, на його думку, політики своїм прикладом мають показувати, що "наша солов'їна мова – це наша сила, гордість,це одна із найкрасивіших мов світу, це ознака нашої само ідентифікації. Тому, Радикальна партія за українську мову, але змушувати людей говорити якоюсь мовою не треба, нехай людина в побуті говорить тієї мовою, якою вважає за необхідне".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко не вважає, що всі депутати мають перейти на українську

Нагадаємо, лідер партії "Удар" Віталій Кличко заявив, що не варто змушувати всіх розмовляти українською мовою. "Якщо людина хоче бути держслужбовцем, він обов'язково державною мовою має володіти, але він , як депутат, є представником громади, і ми не можемо вимагати від нього говорити іншою мовою, він все своє життя говорив російською... Мовне питання 31-ше", - зазначив він.

Зараз ви читаєте новину «Виступи Кличка в Раді не відрізняються від виступів Азарова – Ляшко про рівень володіння мовою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути