пʼятниця, 30 серпня 2013 15:50

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Вищий спецсуд порушує закон, відмовляючись розглядати скаргу Тимошенко - захист

Вищий спецсуд порушує закон, відмовляючись розглядати скаргу Тимошенко - захист
Фото: lenta-ua.net

Небажання Вищого спеціалізованого суду розглядати скаргу Юлії Тимошенко є порушенням чинного законодавства.

Про це сьогодні на прес-конференції заявив керівник групи захисту екс-прем'єра Сергій Власенко, передає прес-служба партії.

"Діями судді Г. Животова порушуються права Юлії Тимошенко на захист і на відновлення її порушених прав", - заявив він. "Друге. Юлія Володимирівна, розуміє, що, на жаль, Вищий спеціалізований суд не є самостійною установою у вирішенні її справи. Він діє в рамках, так само, як діяв суддя Кірєєв, як діяв Апеляційний суд, так само, як діяв той самий Вищий спеціалізований суд, розглядаючи так звану "газову справу". Це абсолютно замовний суд", - сказав Власенко.

Він підкреслив, що у захисту є розуміння, чому Вищий спеціалізований суд так робить. "Ми розуміємо, що 5 вересня буде заява суду, що нібито Тимошенко не усунула недоліки в скарзі, що нібито це є підставою для повернення скарги, і що нібито це є причиною для не передачі заяви на розгляд до Верховного суду", - заявив Власенко.

"Я ще раз підкреслюю, що чинне законодавство не надає альтернативні можливості Верховному суду. Як тільки скарга потрапляє до Верховного суду, він згідно українського КПК зобов'язаний переглянути і скасувати вирок. З того моменту Юлія Тимошенко - вільна людина", - резюмував захисник екс-прем'єра.

Зараз ви читаєте новину «Вищий спецсуд порушує закон, відмовляючись розглядати скаргу Тимошенко - захист». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути