пʼятниця, 21 вересня 2012 15:52

Спецтема: Луценко за ґратами

Випустити Луценка з ув'язнення — не входить до планів сьогоднішньої влади - дружина

Випустити Луценка з ув'язнення — не входить до планів сьогоднішньої влади - дружина
Ірина Луценко каже, що її чоловіка не хочуть випускати з колонії. Фото: svit24.net

Екс-міністру внутрішніх справ України Юрію Луценку на вигаданих причинах не дають можливості вийти із ув'язнення раніше строку.

Про розповіла захисник і дружина екс-міністра Ірина Луценко.

Вона зазначила, що нещодавно її чоловікові було винесено догану за невиконання наказу. Вчора він розповів їй, як було насправді: його привели до кімнати для проведення телефонних розмов, але після години безуспішного намагання додзвонитися, за ним прийшов вільнонайманий працівник колонії, і вказав, що його час вичерпаний.

Луценко йому відповів, що не може піти без конвоїра, і він погодився з аргументами екс-міністра і коли через 15 хвилин за Луценком прийшов сержант, аби супроводити його до камери, ув'язнений пішов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Засуджений ні на що не скаржиться - пенітенціарна служба про Луценка

"Жодного конфлікту не було. Не було підвищеного голосу. Була звичайна розмова. Але на другий день Луценка викликають і кажуть, що йому виноситься догана за невиконання наказу", - зазначила дружина екс-міністра.

За її словами, Луценко попросив, аби привели того працівника, і він у нього запитав, чи дійсно він проявляв непокору, а той нічого не роз'яснюючи опустив голову. Вона додала, що у регіоні молоді люди працюють тільки в колонії, і тому переймаються за роботу. Тому, ця догана була винесена на порожньому місці, аби Луценко не міг звільнитися раніше за хорошу поведінку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенітенціарна служба порушує право Луценка на конфіденційну розмову з адвокатом - Баганець

"Згідно з Кримінально-виконавчим кодексом, якщо людина працює, і не має жодної догани, вона може скористатися правом: якщо вона відбуває пів строку, то має право на пом'якшення покарання, як то виправні роботи, домашній арешт, або ж її можуть відпустити за станом здоров'я. Це зовсім не входить в плани сьогоднішньої влади. У Луценка 26 грудня підходить термін, коли до нього може бути застосоване законне право на пом'якшення вироку, але була вказівка не випускати його і ізолювати", - додала вона.

Також, за її словами, тепер цю догану, яку було винесено ні за що, Луценко має перекривати, перебуваючи в ув'язненні ще пів року.

Зараз ви читаєте новину «Випустити Луценка з ув'язнення — не входить до планів сьогоднішньої влади - дружина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути