середа, 01 травня 2013 13:40

"Він віруюча людина. У ньому є принциповість, яка може здаватися жорстокістю" - митрополит Іоан про черкаського губернатора

"Він віруюча людина. У ньому є принциповість, яка може здаватися жорстокістю" - митрополит Іоан про черкаського губернатора
Фото: vechirka.ck.ua

Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан написав відкритого листа до голови Черкаської облдержадміністрації Сергія Тулуба з критикою його діяльності. Після цього звернення владику запросили на зустріч з Сергієм Борисовичем.

"Робити публічне звернення я був змушений, тому що не мав особистого спілкування. Тепер, думаю, такої потреба вже не буде. До речі у форматі "через ЗМІ" ми спілкуємося із представниками Московського патріархату. Я відчув, що мій лист завдав болі. А я не люблю завдавати болі, але ще існують парафіяни. І те, що наболіло людям — повинно якимось чином розряджатися. Не треба доводити до народних бунтів, - пояснив своє звернення Іоан.

Після зустрічі за словами митрополита, між ними відбулося порозуміння

"Раніше у нас не було потрібного діалогу. Я не розумів проблеми голови, а він не розумів проблеми Київського патріархату. Були намічені точки дотику і теми, за якими ми можемо взаємодіяти. Це і теми по святкуванню 1025-річчя Хрещення Русі і будівництво церков і залагодження міжконфесійних конфліктів. Він прихожанин Московського патріархату, але показав свій інтерес до всіх конфесій. Зараз я зможу в будь-який час звернутися до губернатора і вирішити питання на благо Київського патріархату".

У листі владика висловив претензії про тиск на людей, які співпрацюють з Київським патріархатом.

"Зараз у нас будівничий, який будує храм, теж відчуває тиск і є конкретні претензії. Тепер я вирішив так: спочатку особисто поспілкуватися з прокурором. Якщо не буде знайдено спільної мови і я не переконаюся, що це правомірно, то я в будь-якому випадку буду звертатися до вищестоящих організацій із звинуваченням у тиску на Київський патріархат. Тулуб пояснив мені, що не причетний до тих речей, які я написав у листі", - розповів чоловік.

Після розмови з Сергієм Тулубом "по-людськи", думка про нього змінилася в Іоана.

"Ми поспілкувалися з Тулубом по-людськи і моя думка змінилася про нього. Я побачив, що він віруюча людини. У ньому є принциповість, яка може здаватися жорстокістю. Він зацікавлений у розвитку Черкащини. У нього просто своє бачення цього. Сергій Борисович має коріння звідси і тут у нього багато родичів, тому Черкащина не чужа йому, як я думав раніше: людина приїхала, побула, розгромила все і поїхала. У розмові Сергій Борисович сказав, що головна проблема, з якою він бореться — це кругова порука — коли один одного прикривають у незаконних діяннях. Про політику ми з ним не говорили".

Зараз ви читаєте новину «"Він віруюча людина. У ньому є принциповість, яка може здаватися жорстокістю" - митрополит Іоан про черкаського губернатора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути