неділя, 01 лютого 2015 19:21

"Вілкул - геть!", "Яценюк!", "Кличка у відставку", бійка за "Айдар" - найцікавіші акції тижня, що минає
7

Gazeta.ua пропонує підбірку найцікавіших протестів та акцій, які відбулись за тиждень в країні, з 26 січня по 1 лютого.

26 січня, Київ

Активісти провели мітинг під стінами Адміністрації президента. Вони вимагали у Порошенка дбати перш за все за свій народ.

26 січня, Київ

Активісти на Майдані Незалежності провели міжнародну акцію на підтримку Надії Савченко. Люди тримали плакати із зображенням української льотчиці і закликали звільнити її.

 28 січня, Київ

Гірники вийшли на мітинг під стіни Кабміну, щоб домогтися від влади виплати заборгованості заробітної плати та зупинити закриття державних шахт. Гірники тримали національні прапори та стяги своїх профспілок і вигукували "Яценюк!". Крім того, шахтарі касками били по перекриттях та бетоні вимагаючи владу дослухатися до їхніх вимог.

 28 січня, Київ

Під стінами КМДА відбувається акція протесту з вимогою відставки мера Києва Віталія Кличка через підвищення комунальних тарифів. Чоловіки у білих балаклавах перегородили Хрещатик шинами і кричали в сторону мера: "Ганьба". Кличко намагався зірвати балаклаву з голови одного із протестувальників.

 28 січня, Кривий Ріг

Близько 300 осіб увірвалися в будівлю Криворізької міськради з вимогою, щоб глава держави направив свого представника в область. Люди протестували проти мера міста Вілкула. Також вони нагадали, що рік тому нинішній склад депутатів міськради практично одноголосно підписав звернення до Януковича із закликом жорстко розігнати Євромайдан.

29 січня, Львів

Центральними вулицями міста пройшов смолоскипний марш пам'яті Героїв Крут. На площі Ринок зібралися понад півтисячі активістів. Запаливши смолоскипи та вигукуючи гасла: "Крути, Крути - вас не забути","Слава нації - смерть ворогам" ,"Слава Україні - Героям Слава", - вони рушили до пам'ятника Степанові Бандері.

Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 
Автор: Gazeta.ua
 

29 січня, Київ

По всій Україні відбулися акції пам'яті за загиблими під Крутами.

Зокрема, в Києві близько сотні людей взяли участь у мирній ході від станції метро "Арсенальна" до Аскольдової могили. Біля пам'ятного хреста пройшла панахида. Учасники ходи порівняли героїв Крут з українськими військовими на сході.

30 січня, Київ

Бійці батальйону "Айдар" пікетують Міністерство оборони. Вони впевнені, що оборонне відомство хоче їх розформувати. Під час акції один з бійців заявив, що комбат та нардеп Сергій Мельничук намагається знищити батальйон. На мітингу була присутня прес-секретар батальйону, яка намагалася вгамувати бійця та з'ясувати, які у нього є претензії до керівництва. Однак чоловік почав кричати: "Ця жінка бреше". Після цього вдарив її по обличчю. Інші бійці миттєво скрутили його та затягли в авто. Машина одразу поїхала.

 

30 січня, Маріуполь

Маріупольці пікетували будівлю, де мала відбутись позачергова сесія міської ради з приводу повторного голосування за підтримку рішення про визнання резолюції Верховної Ради України, в якій Росію визнано країною-агресором, а угрупування ДНР і ЛНР – терористичними організаціями.

 

31 січня, Полтава

Близько 200 полтавців вимагають позачергового скликання сесії міської ради, на якій депутати мають визнати ДНР та ЛНР терористичними організаціями, а Росію — країною-агресором прийли під будівлю міськради з вимогою визнати Росію країною агресором. Вони тримають в руках державні прапори та плакати з лозунгами "Полтава місто патріотів", "Мамай на кого працюєш", "Геть зрадників з міської ради", "Депутати – зрадники".

 
 
 
1 лютого, Київ
У Києві під посольством Російської Федерації активісти встановили на газоні навпроти будівлі 31 хрест. На них прикріплено таблички з іменами жертв теракту. На табличках також написано "Вбито російськими окупантами".  Місцеві мешканці долучилися до дій активістів - почали приносити на це уявне "кладовище" квіти. Організатори ж акціх зазначили, що таке "кладовище" має бути під кожним посольством РФ у світі.
 
 
 
Зараз ви читаєте новину «"Вілкул - геть!", "Яценюк!", "Кличка у відставку", бійка за "Айдар" - найцікавіші акції тижня, що минає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути