пʼятниця, 06 листопада 2015 17:51

Виконання Мінських угод перенесли на 2016 рік

Виконання Мінських угод перенесли на 2016 рік
AFP

Виконання Мінських угод перенесли на наступний рік.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в п'ятницю в Берліні за підсумками засідання "нормандської четвірки".

"Мінські домовленості продовжать діяти до їх повного виконання. Їх виконання перенесеться на наступний рік", - сказав Лавров.

"Необхідність розробити спільний прийнятний закон про місцеві вибори на Донбасі і факт, що після прийняття цього закону буде потрібно 90 днів для підготовки виборів, - просте зіставлення цифр показує, що до кінця року ми це зробити не зможемо, і виконання мінських домовленостей перенесеться на наступний рік", - заявив він.

В свою чергу глава МЗС України Павло Клімкін зазначив, що наступна зустріч глав МЗС в "нормандському форматі" повинна відбутися до кінця року.

"У нас є розуміння, що чергова міністерська зустріч може пройти до кінця року. Конкретну дату ми не позначили, вона буде узгоджена трохи пізніше", - додав Клімкін.

"Ми обговорили сьогодні різні гуманітарні аспекти, політичний процес. Крім того, основним пунктом було питання про доступ СММ ОБСЄ на схід України. Це питання було поставлено конкретно українською стороною", - розповів Клімкін про підсумки зустрічі.

Зараз ви читаєте новину «Виконання Мінських угод перенесли на 2016 рік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути