вівторок, 11 червня 2013 19:12

Відсутністю на акціях опозиції Кличко демонструє свій політичний непрофесіоналізм - експерт

Відсутністю на акціях опозиції Кличко демонструє свій політичний непрофесіоналізм - експерт
Тарас Березовець Фото: telekritika.ua

Відмовляючись від участі у акціях опозиції, лідер "УДАРу" Віталій Кличко демонструє свій політичний непрофесіоналізм та посилює підозру у тому, що його діями керує голова адміністрації президента Сергій Льовочкін. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політтехнолог Тарас Березовець.

"З 15 міст, де відбувалися акції "Вставай, Україно!", Кличко побував лише у трьох. Тобто, відвідував одну акцію із п'яти. Хоча кожна з них була погоджена між трьома опозиційними силами. В багатьох випадках не було на мітингах не лише Кличка, а й його представників - депутатів від "УДАРу". Віталій Кличко може пояснити, що відмовляється від акцій через заклики Юлії Тимошенко. Але небажання Кличка, очевидно, пов'язане не з цим. Йому порадили його радники утриматися від акцій, бо вони можуть йому зашкодити у розрізі президентської кампанії у 2015 році. Крім того зараз акції перенеслися на Схід", - зазначив Березовець.

Політолог оцінює такі кроки лідера "УДАРу" як "не зовсім партнерські" і "не джентельменські" і пояснює їх несамостійністю Кличка як політика.

"Раніше він підтримував проведення акцій. Рішення про припинення їх мало б бути колегіальним. Це не зовсім по-джентельменськи. Кличко веде свою гру достатньо давно. Навіть не він веде гру, а за нього хтось веде гру. Схоже, що за Віталія Володимировича ухвалюють рішення і радять йому утриматися. Відмова Кличка брати участь у акціях опозиції посилить підозру в тому, що його діями керує голова адміністрації президента Сергій Льовочкін. Журналісти вже давно говорили про те, що у його політичній силі присутні декілька людей, близькі до Льовочкіна", - наголосив він.

Політтехнолог підкреслює, що можна провести паралелі із неголосуванням Кличка за відставку уряду.

"Тоді свою відсутність Кличко пояснив сімейними обставинами, а насправді їздив роздавати німецьким любителям пива "Мерседеси". Це - крок політика, який не продумує свою стратегію. Ці кроки будуть йому шкодити в очах виборців і партнерів по опозиції", - сказав він.

Березовець прогнозує, що Кличко не братиме участь у акціях опозиції і узагалі згорне свою політичну діяльність влітку: "На початку липня закриється сесія Ради і Кличко також планує піти у відпустку. У спорті це нормально, коли людина виграла двобій і зникла до наступного змагання. В політиці - абсолютно неприйнятно. Це свідчить про те, що Віталій проходить період свого становлення як політик. На політичному рівні він поки перебуває у статусі початківця. Щоб стати професіоналом, як і в спорті, йому потрібні постійні спаринги. Натомість він давно не з'являється на політичних шоу, із заявами. Це означає, що він не знає, що казати своїм виборцям".

Політтехнолог вважає, що Арсеній Яценюк та Олег Тягнибок розуміють мотиви вчинків Кличка, але не хочуть шкодити йому. Тому мовчать.

"Усвідомлюючи те, що Кличко початківець, не хочуть шкодити йому і сваритися. Коли Яценюк зніме головну організаційну проблему і стане головою об'єднаної партії "Батьківщина", він отримає можливість говорити про ті речі, які раніше змушений був замовчувати. Своє слово щодо Кличка має сказати і Юлія Тимошенко. Адже те, як він виконав заклик Тимошенко щодо припинення акцій, залишає багато запитань", - запевнив Березовець.

Зараз ви читаєте новину «Відсутністю на акціях опозиції Кличко демонструє свій політичний непрофесіоналізм - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути