понеділок, 03 вересня 2012 13:25

Відсутність свободи слова в Україні - хибний стереотип - Янукович

Відсутність свободи слова в Україні - хибний стереотип - Янукович
Віктор Янукович каже, що цензури в Україні немає. Фото: liga.net

Президент України Віктор Янукович вважає заяви про недостатність свободи слова в Україні помилковим стереотипом. Про це він заявив, виступаючи на церемонії відкриття 64-го всесвітнього газетного конгресу і 19-го всесвітнього форуму редакторів у понеділок в Києві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пресу від урядовців відокремлює чорна стрічка"

Янукович підкреслив: "Однією з перешкод для розвитку медіа-простору в Україні є помилкові стереотипи про недостатність свободи слова в нашій країні. На мою думку, це пов'язано з браком об'єктивної інформації, як насправді виглядає ситуація".

Янукович вважає, що Україні, не дивлячись на радянську спадщину, вдалося досягти прогресу у розвитку свободи слова. "Україна пройшла шлях, без перебільшення, від тотальної цензури до відкритого суспільства", - сказав президент.

За його словами, головним завданням у сфері медіа "має бути визначено створення умов, коли вільна преса може ефективно розвиватися, бути незалежною від будь-якого контролю".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Журналісти ТВі поскаржились Європі на спроби влади знищити канал

Нагадаємо, під час виступу Януковича 14 учасників руху Стоп цензурі встали і підняли плакати на захист свободи слова та проти цензури з гаслами, серед яких - "Вісім з дев'яти головних каналів контролює влада". Янукович навіть не запнувся. Охорона підійшла до організаторів і попросила прибрати гасла, але так і не вчинила жодних фізичних дій. Учасники руху Стоп цензурі продовжили протест.

Сьогодні Україна вперше у своїй історії приймає Всесвітній газетний конгрес і Всесвітній форум головних редакторів. До Києва з'їхалися близько тисячі представників провідних світових медіакорпорацій з 80 країн світу. Очікується, що на форумі буде висловлена ??критика на адресу Януковича з приводу утисків свободи слова в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Відсутність свободи слова в Україні - хибний стереотип - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути