понеділок, 30 березня 2009 10:06

Видрін в РНБО буде налагоджувати стосунки з Росією

Автор: Фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Дмитро Видрін із дружиною Надією на Віденському балу в Національній опері України 1 грудня 2006 року
Дмитро Видрін із дружиною Надією на Віденському балу в Національній опері України 1 грудня 2006 року

Заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Дмитро Видрін заявив, що в його обов"язки входитиме налагодження ідносин з пострадянськими державами і країнами Східної Європи, пише видання Коммерсантъ-Украина.

Видрін признався виданню, що дізнався про призначення з інтернету, перебуваючи за кордоном.

"Новина про призначення була для мене достатньо несподіваною, ніяких співбесід зі мною ніхто не проводив. Останнім часом у мене були розмови з Президентом, під час яких я висловлював свої скромні концептуальні напрацювання, - щодо нового формату відносин з пострадянськими країнами і державами Східної Європи", - заявив виданню політолог.

Видрін сказав, що зараз не пов"язаний ні з однією політичною силою. Зокрема, він повідомив, що більше року "не мав щастя спілкуватися з колегами по Партії вільних демократів". Крім того, він запевнив, що відмовився від посади директора Європейського інституту інтеграції і розвитку, ще "коли йшов в депутати", пише Ъ-Україна.

Газета відзначає, що про Ющенка Видрін відзивався вельми невтішним чином. Так, в одному зі своїх інтерв"ю він заявив, що за весь час, поки Ющенко є Президентом, може пригадати "лише два дійсно хороших вчинки" з його боку.

Ющенко зробив два хороші вчинки: посадив калину та гасив пожежу

"Перший - це коли Віктор Ющенко садив калину на схилах Дніпра. Другий - допомога в гасінні вогню в Херсонській області. Пригадуєте, як Віктор Ющенко штовхав пожежну машину!" - заявляв заступник секретаря РНБО в лютому цього року.

Крім того, за словами політолога, "з 70-відсотковою ймовірністю" Ющенко "не зважиться піти на другий термін", а "його можливими наступниками можуть стати дві людини: Арсеній Яценюк і Валерій Хорошковський".

Крім того, Видрін не пов"язує своє призначення з можливими виборами. "Поки я ні з ким не говорив про вибори, зокрема з президентом. Коло моїх обов"язків зараз визначається, але вони в основному будуть пов"язані з тими темами, які я піднімав в розмовах з президентом", - заявив заступник секретаря РНБО.

За матеріалами: КоммерсантЪ-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Видрін в РНБО буде налагоджувати стосунки з Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути