понеділок, 30 квітня 2018 19:48

Відкриють парк корупції

Відкриють парк корупції
У Києві відкриють експозицію про корупцію. Фото: Вільне життя

1 червня у Національному ботанічному саду імені Гришка відкриється інтерактивний "Парк корупції". Про це повідомляє Укрінформ.

Автори хочуть показати, що таке корупція та розказати як із нею боротись.

"Ми хочемо в інтерактивній формі показати людям, що собою являє корупція, як можна з нею боротися, як це пов'язано з процесом розвитку країни, економіки, добробуту окремих громадян та суспільства в цілому. Наше завдання - показати, наскільки важливим елементом для розвитку країни є боротьба з корупцією і наскільки це стосується кожного з нас.

У дев'яти надувних кулях представлять експозиції про історію цього явища, поширені корупційні схеми, а також інформацію про антикорупційні органи України. Ми хочемо, щоб люди зрозуміли, що Україна не перебуває у безвихідному становищі і є новостворені структури НАБУ, САП і АРМА, які можуть бути прикладом у боротьбі з корупцією. Вже зараз ці органи закладають належний фундамент", - каже очільниця антикорупційної ініціативи ЄС в Україні Ека Ткешелашвілі.

Автор проекту Ярослава Гресь розповіла, що він має на меті розповісти про корупцію як явище.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Гройсмана відреагували на поновлення чиновника-героя телеефірів

"Багато людей не знає, що корупція була ще у шумерів. Це одне з найдавніших у світі явищ, іще ніхто не зміг перемогти її повністю. Нашим завдання було розказати, що таке корупція, як вона працює і про тих, хто з нею бореться.

Згори "Парк корупції" нагадуватиме ящірку, яка у разі втрати хвоста відрощує новий. Зблизька парк буде схожим на великі надувні кулі - символи мильних бульбашок та порожніх обіцянок, які завжди супроводжують корупцію. При цьому один із залів матиме форму 100-метрового золотого батона. Використали золотий і платиновий кольори як символи корупції, а біле і прозоре символізуватимуть готовність України до очищення. Відвідувачі мають пройти шлях від розуміння, як працює топ-корупція і чим живуть корупціонери, до усвідомлення того, хто і як їм протидіє та як це явище можна подолати".

"Парк корупції" працюватиме три тижні. Відвідати експозицію можна безкоштовно.

26 квітня Окружний адмінсуд Києва визнав протизаконним і скасував звільнення Сергія Бочковського з посади голови Державної служби з надзвичайних ситуацій. Чиновника затримали за організацію корупційної схеми тендерної закупки паливно-мастильних матеріалів за завищеними цінами. Забрали у прямому ефірі з засідання уряду.

Зараз ви читаєте новину «Відкриють парк корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути