вівторок, 30 жовтня 2012 22:54

Від висновків ОБСЄ залежить подальший шлях України до ЄС - Огризко

Від висновків ОБСЄ залежить подальший шлях України до ЄС - Огризко

Якщо остаточні висновки міжнародних спостерігачів щодо парламентських виборів в Україні будуть негативними, то для України може бути закрито шлях до асоціації з Європейським Союзом.

Про це в ефірі 5 каналу сказав екс-міністр закордонних справ Володимир Огризко.

"Наслідки можуть бути двоякими. Якщо звіт в цілому буде негативний, це означає, що для України закриваються двері асоціації з Європейським Союзом, - наголосив він. -  Це прямий  і абсолютно чіткий висновок, який може бути, якщо ці вибори визнаються недемократичними і такими, які не відповідали стандартам ОБСЄ".

Водночас, коментуючи реакцію влади на висновки ОБСЄ, Огризко підкреслив:

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд США поділяє оцінку ОБСЄ щодо виборів в Україні

"Можна видавати бажане за дійсне, але від того, що буде написано в цьому звіті, залежатиме дуже багато. І я дуже хотів би, щоб попри ці жахливі порушення, які ми бачимо, в ОБСЄ знайшли форми, через які ці речі можна змінювати і разом з тим, не закривати перед Україною шлях до Європейської асоціації. Для мене це сьогодні найголовніше".

Нагадаємо, що ОБСЄ, ПАРЄ, Парламентська асамблея НАТО вже висловили попередні висновки щодо українських виборів до парламенту, назвавши їх "кроком назад". В ЄС та США наголосили, що занепокоєні такими висновками спостерігачів і закликали владу розібратися із порушеннями на виборах.

Зараз ви читаєте новину «Від висновків ОБСЄ залежить подальший шлях України до ЄС - Огризко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути