Ексклюзиви
пʼятниця, 18 травня 2012 17:47

Верховний суд РФ ліквідував "Об'єднання українців Росії"

Верховний суд РФ ліквідував "Об'єднання українців Росії"
У РФ ліквідовано "Об'єднання українців Росії". Фото: ukranews.com

18 травня Верховний суд РФ прийняв рішення про ліквідацію громадської організації "Об'єднання українців Росії".

Міністерство закордонних справ України розцінює рішення Верховного суду РФ про ліквідацію цієї єдиної всеросійської української громадської організації як упереджене ставлення до діяльності української діаспори і суперечливий крок у дружбі між країнами.

"З ліквідацією "Об'єднання українців Росії" численна українська діаспора Росії вперше зіштовхнеться з ситуацією, коли українські громадські організації не будуть представлені на федеральному рівні. На жаль, суд фактично проігнорував проведену новим керівництвом об'єднання значну роботу з метою виправлення раніше зазначених формальних недоліків в роботі", - говориться в заяві МЗС України, поширеній прес-службою відомства в п'ятницю.

У МЗС вважають, що це рішення засвідчило "упереджене ставлення до діяльності української діаспори, незважаючи на багаторазові запевняння на політичному рівні у зворотньому".

"Вважаємо, що такий підхід суперечить відносинам традиційної дружби між нашими державами і народами. Ми підтримуємо обґрунтовані прагнення української діаспори Росії - однієї з найбільших етнічних громад у Російській Федерації - мати впливову й ефективну українську громадську організацію з загальноросійським статусом, діяльність якої сприятиме подальшому розвитку українсько-російських культурно-гуманітарних зв'язків", - підкреслюється в заяві.

МЗС України також закликає російську сторону прийняти принципове рішення щодо реального сприяння у правовій самоорганізації української громади в РФ як "важливої складової широкої палітри дружніх українсько-російських відносин".

Зараз ви читаєте новину «Верховний суд РФ ліквідував "Об'єднання українців Росії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

179

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути