пʼятниця, 19 лютого 2016 20:58

Верховна Рада провалила декомунізацію

Верховна Рада провалила декомунізацію
Фото: www.rbc.ua

Верховна Рада не перейменувала населені пункти і райони в термін, установлений законом "Про осуд комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) режимів і заборону пропаганди їх символіки".

Відповідно до пункту 8 заключних і перехідних положень закону, парламент у період з 22 листопада до 21 лютого має ухвалити рішення щодо перейменування населених пунктів і районів, назви яких містять символіку комуністичного тоталітарного режиму, з урахуванням пропозицій, представлених місцевими органами самоврядування, і рекомендацій Українського інституту національної пам'яті, передають "Українські новини".

Відповідно до календарного плану сесії, засідання парламенту в п'ятницю було останньою можливістю для депутатів перейменувати населені пункти в рамках декомунізації у встановлених законом строк. Однак у п'ятницю парламент навіть не розпочав розгляд цього питання.

Таким чином, Рада не виконала норму закону й не перейменувала населені пункти у встановлений законом строк.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада провалила декомунізацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

43

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути