вівторок, 13 грудня 2022 23:59

Верховна Рада прийняла всі закони, які необхідні для переговорів по вступу до ЄС

Верховна Рада прийняла всі закони, які необхідні для переговорів по вступу до ЄС
Україна може скоро вступити до ЄС. Фото: Укрінформ

Верховна Рада України виконала свої зобов'язання та обіцянку до кінця року ухвалити євроінтеграційні закони.

Вони містяться в семи основних рекомендаціях Єврокомісії Україні, як країні-кандидату на вступ до ЄС, наголосила заступниця голови парламенту Олена Кондратюк, інформує сайт Ради.

Були прийняті три ключові євроінтеграційні закони про медіа, прозору процедуру призначення суддів Конституційного суду та про національні меншини (спільноти).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський поставив крапку у ліквідації скандального суду

"Таким чином ми відкрили шлях до початку переговорів про повноправний вступ України до Європейського союзу, які можуть розпочинатися вже з нового 2023 року", – підкреслила віцеспікерка.

Закон про медіа буде регулювати онлайн-медіа, які за чинного законодавства не мали окремого статусу.

Тепер онлайн-медіа вважатимуться ЗМІ, які регулярно поширюють інформацію за допомогою інтернету на власному вебсайті. Але це не стосуватиметься медіа, які віднесені до аудіовізуальних медіа.

Вона відзначила, що прийнятий медійний закон не є константною, він ще буде змінюватися. Його реалізація потребуватиме предметного моніторингу, як медійних кіл в Україні, так і Єврокомісією на практичну відповідність європейським цінностям свободи слова.

Нагадаємо, Угода про асоціацію між Україною і Європейським союзом набула чинності 1 вересня 2017 року. Вона сприяла безвізу з європейськими країнами й спрощеній торгівлі з виходом на новий ринок. Угода також є основою для співпраці між ЄС та Україною і підтримки з боку Євросоюзу реформ в країні.

23 червня 2022 року Європейська рада надала Україні статус кандидата в члени ЄС. Тепер для початку переговорів про вступ, Україна має виконати низку рекомендацій Єврокомісії. Зокрема вони пов'язані з необхідністю реформування у сферах боротьби з корупцією, а також запобігання та боротьби з організованою злочинністю.

Зараз ви читаєте новину «Верховна Рада прийняла всі закони, які необхідні для переговорів по вступу до ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути