середа, 22 квітня 2009 12:32

Васюник вирішував питання національних меншин з комісаром ОБСЄ

Васюник вирішував питання національних меншин з комісаром ОБСЄ

Віце-прем"єр-міністр України Іван Васюник провів зустріч з Верховним комісаром ОБСЄ у справах національних меншин Кнутом Воллєбеком.

Політики дискутували щодо питання подальшої співпраці у сфері забезпечення прав національних менших на території України та етнічних українців закордоном, зокрема в Росії. Мовні, освітні та культурні проблеми привернули найбільшу увагу учасників.

Також сторони піднімали питання облаштування та інтеграції в громадянське суспільство Криму депортованих татар.

Українська сторона підтримала діяльність Верховного комісаріату ОБСЄ з прав національних меншин у проведенні ним дослідження щодо забезпечення освітніх прав української громади в Росії та етнічних росіян в Україні.

За словами Віце-прем"єра, уряд України цінує особисту позицію Верховного комісара ОБСЄ щодо вирішення дуже непростих питань, які стосуються практичного вирішення проблем національних меншин.

"Уряд України і надалі готовий давати конкретні відповіді на ті нелегкі проблеми, які ми історично успадкували," – сказав Васюник.

Кнут Воллєбек запевнив, що найближчим часом Верховний комісаріат ОБСЄ підготує результати досліджень, які проводив на території Російської Федерації щодо забезпечення прав етнічних українців у Москві, Воронезькій області та Башкортостані.

В Україні експерти ОБСЄ проведуть свої дослідження в найбільш резонансних щодо національних питань регіонах - Автономній Республіці Крим, Донецькій та Львівській областях.

"Коли дослідження будуть готові, ми б хотіли мати змогу провести обговорення з представниками урядів та громад обох країн," – сказав комісар.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Васюник вирішував питання національних меншин з комісаром ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути