вівторок, 28 лютого 2012 14:20

ВАСУ вирішив: Кірєєв став суддею Печерського суду законно

ВАСУ вирішив: Кірєєв став суддею Печерського суду законно

Вищий адміністративний суд України відмовився задовольнити повторний позов народного депутата від фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрія Одарченка до президента Віктора Януковича та Вищої кваліфікаційної комісії суддів про незаконність призначення Родіона Кірєєва на посаду судді Печерського районного суду міста Києва.

Відповідне рішення колегія суддів оголосила сьогодні.

Представник Вищої кваліфікаційної комісії в суді зазначила, що рішення про переведення Кірєєва до Печерського суду було ухвалено відповідно до норм українського законодавства. Крім того, за її словами, законами не передбачена можливість для кваліфікаційної комісії скасовувати свої рішення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У БЮТ переконані, що вирок Тимошенко писав не Кірєєв

Представник Адміністрації президента на засідання не з'явився, суд ухвалив рішення про можливість слухати справу без нього.

Заслухавши аргументи сторін, колегія суддів постановила відмовити Одарченку в задоволенні позову у повному обсязі. Судді зачитали тільки резолюційну частину постанови, мотивувальну частина буде оприлюднено протягом п'яти днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кірєєв вчергове не захотів розглядати заяву про власний відвід

Нагадаємо, у позовній заяві Одарченка говориться, що Кірєєва було незаконно призначено на посаду судді Печерського районного суду, оскільки під час його переведення з Березанського районного суду Київської області він нібито не здавав необхідний кваліфікаційний іспит. Крім того, інформацію про його переведення не було опубліковано в пресі, не було проведено конкурс на заміщення посади у Печерському суді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королевська подала до суду на Кірєєва

На думку Одарченка, сама процедура переведення судді теж порушена: Родіон Кірєєв подав заяву про переведення не в кваліфікаційну комісію, як цього вимагає закон, а безпосередньо до президента, який і задовольнив його прохання.

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ вирішив: Кірєєв став суддею Печерського суду законно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути