пʼятниця, 08 лютого 2013 20:40

ВАСУ позбавив депутатських повноважень Балогу й Домбровського

ВАСУ позбавив депутатських повноважень Балогу й Домбровського
Павло Балога не захотів бути членом Партії регіонів, і суд його усунув від депутатства. Фото: zakarpattya.net.ua

Вищий адміністративний суд України (ВАСУ) позбавив народного депутата від партії "Єдиний центр" Павла Балогу (на сайті Верховної Ради значиться як член фракції Партії регіонів) депутатських повноважень.

Як повідомили у прес-службі партії "Єдиний центр", відповідне рішення ВАСУ прийняв у п'ятницю.

Крім того, як повідомили у відомстві, аналогічне рішення прийнято щодо самовисуванця Олександра Домбровського (11 округ, Вінниця).

У свою чергу, народний депутат Віктор Балога (позафракційний, висуванець партії "Єдиний центр") написав на своїй сторінці у Фейсбуці: "Щойно Вищий адміністративний суд виніс рішення щодо Павла Балоги. "Судді" ухвалили: визнати відсутність повноважень депутата; визнати відсутність статусу народного депутата; визнати необхідність проведення повторних виборів на 71 окрузі; скасувати відповідну постанову ЦВК про реєстрацію Павла Балоги депутатом".

В. Балога нагадав, що рішення ВАСУ остаточне, а також повідомив, що таке ж рішення прийнято щодо депутата А. Домбровського.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балога пояснив самозахистом вихід брата з фракції ПР

"Тобто вперше в історії України у неконституційний спосіб у законно обраного депутата повноваження відбирає суд, а не народ, який їх надав. Тому вибори у цій країні перетворилися на суто формальність, тому що депутатів уже можна "призначати" у судах", - обурений він.

Нагадаємо, 10 листопада 2012 Центральна виборча комісія визнала обраним на багатомандатному окрузі №71 П. Балогу.

13 грудня 2012 року народний депутат України, член партії "Єдиний центр" П. Балога написав заяву про вихід зі складу фракції Партії регіонів у Верховній Раді. За даними прес-служби партії "Єдиний центр", відповідний документ було передано новообраному голові Верховної Ради України Володимиру Рибаку.

Павло Балога - рідний брат екс-міністра надзвичайних ситуацій України, народного депутата 7-го скликання Віктора Балоги.

ЦВК визнала Домбровського обраним народним депутатів 11 листопада 2012 року. Однак при підведенні офіційних результатів виборів член ЦВК Юлія Швець зажадала визнати неможливим встановити результати виборів, зокрема в окрузі №11 (Вінниця). Цю пропозиція не підтримали члени ЦВК, призначені за квотою Партії регіонів, і в результаті за нього проголосували лише 6 членів комісії при необхідних 8-ми.

15 листопада 2012 року ВАСУ підтвердив законність результатів виборів у 11-му окрузі, де народним депутатом обрали самовисуванця Домбровського (позафракційний).

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ позбавив депутатських повноважень Балогу й Домбровського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

55

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути