понеділок, 29 квітня 2013 21:45

ВАСУ переадресував позов щодо закону про референдум до КС

ВАСУ переадресував позов щодо закону про референдум до КС
Фото: obozrevatel.com

Вищий адміністративний суд у понеділок відмовив у відкритті провадження за позовом опозиції щодо закону про всеукраїнський референдум. Про це повідомили в прес-службі партії "УДАР".

"Вищий адмінсуд, розуміючи, що за наслідками розгляду адміністративного позову по суті не буде жодних правових підстав для відмови у задоволенні позову вирішив навіть не допускати справу до такого розгляду та відмовив у відкритті провадження...", - наголошують в "УДАРі".

В партії зазначають, що рішення є абсурдним і стало можливим завдяки вибудуваній вертикалі впливу на судову систему зі сторони Адміністрації президента.

"Сьогодні, на жаль, суди керуються вказівками Президентської канцелярії, а не нормами закону. Подальше ігнорування вимог закону з боку судових органів України завдає шкоду не тільки авторитету держави та її міжнародному іміджу, але може становити загрозу конституційному ладу та державності в цілому", - наголошують в "УДАРі".

Як відомо, у листопаді 2012 року Верховна Рада ухвалила закон про всеукраїнський референдум.

В лютому Центральна виборча комісія затвердила зразки низки документів для проведення всеукраїнського референдуму згідно з вимогами закону "Про всеукраїнський референдум".

25 квітня представниками опозиції звернулися до Вищого адмінсуду з позовом про оскарження ухвалення минулим скликанням Верховної Ради закону "Про всеукраїнський референдум".

Зараз ви читаєте новину «ВАСУ переадресував позов щодо закону про референдум до КС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути