пʼятниця, 06 грудня 2013 14:21

Варіант "Помаранчевої революції" зараз не спрацює - політолог

Політолог, директор центру політичного аналізу Стратагема Юрій Романенко вважає, що сьогоднішні масові акції навряд чи повторять Помаранчеву революцію 2004 -го.

По-перше, за його словами, "зараз менший рівень "вуличної активності".
По-друге, вважає політолог, "в 2004 році був завершений електоральний цикл і мова йшла про визначення переможця між двома юридично рівними кандидатами на вищий пост. Сьогодні опозиція закликає змістити легально обраного Президента, повноваження якого закінчаться тільки через півтора року, що вимагає якісно вищого рівня підтримки з боку громадян країни, ніж це було 9 років тому".

Політолог також зазначає, що "нинішня вертикаль влади вибудувана більш жорстко, ніж це було в 2004 -му. Тим більше тоді для "чиновницького класу"".

Але одна з головних помилок опозиції, вважає Юрій Романенко, полягає в тому, що "УДАР", "Батьківщина" і "Свобода" досі не озвучили змістовну альтернативу нинішньому курсу України". "Ні виразної програми (чи не формального документа, а розуміння) або хоча б ключових моментів стратегії розвитку України, яка могла б консолідувати людей і розширити соціальну базу опозиції, - зазначає Романенко. - Загальні гасла а- ля "Україна - це Європа" , "уряд у відставку" або "повне перезавантаження влади" - це прийнятно для протестуючих громадян, але абсолютно неадекватно звучить з вуст лідерів політичних партій, які очолили протест і претендують на владу".

 

Зараз ви читаєте новину «Варіант "Помаранчевої революції" зараз не спрацює - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути