Ексклюзиви
середа, 07 вересня 2011 18:14

В Ужгороді СБУ інкримінує депутату-"бютівцю" торгівлю зброєю

В Ужгороді СБУ інкримінує депутату-"бютівцю" торгівлю зброєю

У вівторок ввечері співробітники управлінь СБУ в Закарпатській та Одеській областях затримали 31-річного депутата Ужгородської міськради Тараса Румянцева. За попередньою інформацією, йому інкримінують торгівлю зброєю.

В управлінні СБУ в Закарпатській області факт затримання кореспонденту Gazeta.ua підтвердили, зазначивши, що операцію проводили їхні колеги з Одещини. Жодних деталей не називали.

Затримання Румянцева відбувалося біля спортивного комплексу "Фанат" по вулиці Генерала Свободи в обласному центрі. Там депутат працює тренером. Він є президентом Закарпатської обласної федерації по бодібілдингу та фітнесу.

"Як мені розповіли вже пізніше, до спортивного комплексу під'їхали два автомобілі: легковик і джип. На номерних знаках обох машин значилася цифра "16". Тобто, Одеська область. Звідти вискочили співробітники правоохоронних структур. Якщо не помиляюся, спецпідрозділу "Альфа". Вони скрутили Тараса Румянцева, який якраз знаходився на тренуваннях, одягли на нього наручники і закинули в автомобіль. Затим відвезли у невідомому напрямку", - розповів депутат Ужгородської міської ради, "бютівець" Василь Гнатків.

Також він повідомив, що правоохоронці провели обшук у будинку, де проживають батьки депутата.

"Швидше за все, Тараса відвезли на Одещину. У середу ми зв'язувалися із працівниками закарпатської прокуратури. Хотіли дізнатися, де знаходиться наш колега: в Закарпатті чи на Одещині. Але ніхто нічого не сказав. В управліннях СБУ Закарпатської та Одеської областях мені, як депутату, також ніхто не надав жодної інформації. Я вважаю, що це грубе викрадення людини, що неприйнятно для України, як правової держави", - сказав він.

За словами Гнатківа, правоохоронці мали повідомити про затримання Ужгородську міську раду. Однак не зробили цього.

"У законі про статус депутата чітко прописано, що затримання має відбуватися за рішенням суду. Крім того, правоохоронні структури, які поводять такі дії, мають надавати відповідну інформацію в міську раду, депутатом якої є затриманий. Я звертався до міського голови Ужгорода Віктора Погорєлова. Однак той повідомив, що його про затримання Румянцева ніхто не інформував", - зауважив Гнатків.

Депутат каже, затримання може мати політичне підґрунтя.

"Знаю Тараса давно і не вірю, що він торгував зброєю. Скільки треба заробляти, аби заробити на зброю? Ми вже думаємо, що затримання носить швидше політичне забарвлення. Адже Україною прокотилася хвиля затримань депутатів з "Батьківщини", - додав депутат.

Тарас Румянцев також є директором комунального підприємства "Парк "Підзамок".

Зараз ви читаєте новину «В Ужгороді СБУ інкримінує депутату-"бютівцю" торгівлю зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути