пʼятниця, 24 червня 2016 16:53

В уряді заговорили про загрози від Brexit

В уряді заговорили про загрози від Brexit
tyzhden.ua

Результати референдуму у Великій Британії можуть вплинути на Україну, зокрема відтермінувати певні рішення з боку ЄС.

Про це журналістам заявила віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Клімпуш-Цинцадзе.

"Насамперед це (результати референдуму - ред.) вплине на ЄС. Він повинен мобілізуватися внутрішньо, щоб зробити висновки з усіх цих тенденцій євроскептицізму, популізму", - сказала вона.

Віце-прем'єр зауважила, що Україна з повагою ставиться до рішення громадян Великої Британії, однак шкодує, що так відбувається.

"Бо це ослабить Європейський Союз. Це означає, що додатково ЄС буде змушений зосередитися більше на своїх внутрішніх проблемах, щоб вийти сильнішим. Але щодо України якісь процеси можуть трохи повільніше відбуватися у співпраці. Якби цього Brexit не відбулося і референдум мав би інші наслідки", - сказала вона.

Відповідаючи на запитання, чи стосується це надання безвізового режиму, Клімпуш-Цинцадзе зауважила: "Ну це можливо, наприклад. Я не знаю, як тепер Європейський парламент буде працювати, які дискусії будуть відбуватися. Може відтермінувати прийняття рішення (щодо надання безвізового режиму - ред.). Не думаю, що ми говоримо про відтермінування, про якусь дуже добру перспективу відтермінування. До кінця цього року ми сто відсотків мусимо отримати", - резюмувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп пояснив, як жити Україні після референдуму у Британії

Нагадаємо, на референдумі 23 червня 51, 9% жителів Великобританії проголосували за вихід з ЄС.

Зараз ви читаєте новину «В уряді заговорили про загрози від Brexit». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути