пʼятниця, 02 січня 2015 23:45

В УНСО пропонують легалізувати інтернаціональний батальйон добровольців для війни на Донбасі

В УНСО пропонують легалізувати інтернаціональний батальйон добровольців для війни на Донбасі
Фото: una-unso.in.ua

Для допомоги українській армії на Донбасі існує можливість створення інтернаціонального батальйону, до якого увійдуть ветерани бойових дій, зокрема, на Кавказі.

Про це пише на своїй сторінці у Facebook журналіст Денис Тимошенко, посилаючись на повідомлення одного з лідерів УНСО та "Правого сектора" (ПС) Ігоря Мазура.

"Охочих допомогти нашій країні насправді вистачає. Особливо серед грузинів та азербайджанців, які свого часу добряче повоювали за збереження територіальної цілісності своїх країн і тепер щиро співчувають нам, українцям", - зазначив Тимошенко.

Як доказ, наводиться коментар Мазура, в якому він повідомляє про створення об'єднання учасників бойових дій з Грузії, України та Азербайджану.

"Ворог в усіх спільний. Росія має претензії до всіх своїх близьких сусідів, яких не визнає як самостійні держави. Тому правильним було б, якби ми почали допомагати один одному вже зараз", - наголосив представник УНСО.

Він уточнив, що на Донбасі українцям не завадять професійні мінометники, коректувальники вогню артилерії, сапери та військові інструктори.

"На Кавказі є багато охочих допомогти нам. Реально можна за пару місяців сформувати інтернаціональний батальйон у кількості близько 500 бійців", - заявив Мазур.

Разом з тим, націоналіст зауважив, що в Україні поки що не прописаний юридично механізм надання військової допомоги іноземними добровольцями.

"Азербайджанці, білоруси, росіяни, шведи, чеченці, грузини, які воюють за Україну на Донбасі, роблять це на свій страх і ризик", - зазначив він.

На його думку, таким добровольцям варто надавати громадянство України за пришвидшеною процедурою.

"Необхідно вирішити питання отримання українського громадянства іноземними добровольцями, надати їм можливість бути інструкторами на наших військових базах", - наголосив Мазур.

Зараз ви читаєте новину «В УНСО пропонують легалізувати інтернаціональний батальйон добровольців для війни на Донбасі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути