вівторок, 08 листопада 2016 12:40

"В Україні поїзд історії для нього пішов" - блогери про відставку Саакашвілі

"В Україні поїзд історії для нього пішов" - блогери про відставку Саакашвілі

Топ-блогери українського Facebook вказують, що Міхеіл Саакашвілі так і не показав суттєвих результатів в Україні, його використовувала Банкова в боротьбі проти Яценюка, а після відставки він втратив серйозні політичні перспективи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ назвали чергового наступника Саакашвілі

Як пише у Facebook політолог Віктор Небоженко, в Україні Саакашвілі цілий рік метався між двома політичними проектами. З одного боку, підтримуваний Заходом, він хотів стати найкращим губернатором України. З іншого боку, Саакашвілі, маючи високий загальноукраїнський рейтинг довіри, міг би легко стати лідером загальнонаціонального антикорупційного та реформаторського руху. Але за час перебування в Україн він не зміг домогтися істотних результатів ні на посаді одеського губернатора, ні на загальнополітичній сцені, вважає Небоженко.

За його словами, друг Саакашвілі президент України Петро Порошенко знайшов йому іншу роботу. "Спочатку він стравив Саакашвілі з прем'єр-міністром Яценюком. А далі - більше. Особливо добре у Саакашвілі вийшла запекла боротьба спочатку з забіякуватим олігархом Коломойським, а потім з міністром МВС Аваковим. А зараз президентові він не потрібен ні як боєць проти його політичних ворогів, ні як губернатор", - вважає політолог.

"У нього були прекрасні шанси стати повноцінним українським політиком з потужною західною підтримкою, але він захопився інтригами Адміністрації президента України і розгубив весь свій імідж", - робить висновок Віктор Небоженко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В АП відкрили неочікувані подробиці звільнення Саакашвілі

Зі свого боку, народний депутат і журналіст Мустафа Найєм пише у Facebook, що рано чи пізно Міхеілу Саакашвілі довелося б подивитися правді в очі і визнати, що президент спробує його використовувати. Спочатку як таран проти Арсенія Яценюка, а потім як локомотив для "альтернативного" політичного проекту.

"Замість того, щоб задіяти досвід Міхеіла Саакашвілі, можливості й довіру до нього громадян, Банкова зосередилася на тому, щоб відвернути його увагу від проблем у самій адміністрації. Щоб, критикуючи Мартиненка, він забував Кононенка; щоб, нападаючи на Яценюка, він обходив Порошенка. І довгий час їм це вдавалося. Саакашвілі не тільки не критикував, але й активно захищав Адміністрацію президента, самого главу держави і його команду", - зазначає Мустафа Найєм.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що обіцяв і виконав Саакашвілі на посаді губернатора Одещини

Блогер і ведучий телеканала "1+1" Сергій Іванов висловлює подив, чому Саакашвілі за сприятливих умов не добився результатів на посаді губернатора. "Голова обласної державної адміністрації, начальник обласної поліції, прокурор області, начальник митниці - з однієї команди. Уся вертикаль. Такий allinclusive траплявся тільки при донецьких. Що ще було потрібно, щоб навести порядок в Одесі і регіоні? Що не дозволило працювати або хто?"

Журналіст і телеведуча Соня Кошкіна наголошує, що переважна більшість одеситів не надто засмутилися через відставку Міхеіла Саакашвілі, про що і раніше свідчили рейтинги. "Свідомо чи несвідомо, обманувши їх надію. Приблизно як Ющенко в 2005-у. А це - найстрашніше. Нічого страшнішого бути не може. Крапка", - робить висновок Соня Кошкіна.

Схожої думки дотримується і політолог Тарас Березовець: "У Міхеіла Саакашвілі можуть бути політичні перемоги. І навіть може - політичне майбутнє. Але точно не в Україні. Поїзд історії тут для нього пішов, і це вже безповоротно. Кредит довіри розтрачений, на жаль, для всіх, хто сподівався на диво".

Зараз ви читаєте новину «"В Україні поїзд історії для нього пішов" - блогери про відставку Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути