пʼятниця, 09 жовтня 2015 13:40

В Україну пришлють слідчих ФБР - експерт

В Україну пришлють слідчих ФБР - експерт
Reuters

Сенат Сполучених Штатів Америки тиснутиме на президента Петра Порошенка протягом усього реформування Генпрокуратури.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Тарас Загородній.

"США стимулюватимуть реформування відомства Шокіна. Вони розуміють, що це ключова гілка боротьби з корупцією. Але ГПУ не хоче нічого міняти, їх усе влаштовує. Гальмується призначення антикорупційного прокурора. Це унеможливлює роботу відповідного Національного бюро. У Сенату є достатньо важелів, щоб натиснути і на Порошенка, і на владу. Саме це відбуватиметься протягом реформування Генпрокуратури", - заявив він.

На його думку, в Україну можуть направити працівників американського ФБР.

"Порошенко відправив головного антикорупційного діяча Давіда Сакварелідзе в Одесу. У Києві він не зможе повноцінно виконувати свої функції. Це повністю зупинило столичну антикорупційну діяльність. Якщо процеси змін у прокуратурі не почнуться, то в Україну пришлють слідчих ФБР. Вони покажуть нашим чиновникам папери, у яких задокументовані хабарі та інші злочини українських політиків. І процес дуже швидко почне рухатись. Одразу з`явиться політична воля і бажання працювати", - зазначив Загородній.

Політолог наголосив, що президент не звільнить генпрокурора Віктора Шокіна через особисті відносини.

"Америка вимагатиме від президента скорочення чисельності штату Генпрокуратури та звільнення Віктора Шокіна. Запрошення на посаду генпрокурора іноземця з української діаспори США або Канади. Носій передового досвіду, молодий спеціаліст, небанально підійшов би до виконання своїх обов`язків. Але Порошенко не усуне Шокіна, бо вони близькі", - додав експерт.

Нагадаємо, помічниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила, що Генеральна прокуратура повинна бути створена заново - як це сталося з поліцією. Також вона підкреслила важливість якнайшвидшого призначення антикорупційного прокурора, який очолить Національне антикорупційне бюро.

Зараз ви читаєте новину «В Україну пришлють слідчих ФБР - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути