пʼятниця, 03 жовтня 2014 05:25

В Україні створили профспілку працівників виборчих дільниць

В Україні створили профспілку працівників виборчих дільниць

Створили профспілку працівників виборчих дільниць. Таку ініціативу підтримали Міжнародний кадровий портал HeadHunter Україна, громадські рухи "Ні хабарництву!" і "Ми разом". Про це представники організацій повідомили сьогодні на власній прес-конференції.

"З працівниками виборчих дільниць ніколи не укладали трудові угоди, не закріплювали розмір зарплати. Як наслідок, ці люди не можуть відстояти свої права в суді, - говорить Анна Воєводіна, керівник юридичного департаменту Міжнародного кадрового порталу HeadHunter Україна. – Тому наше завдання зробити так, щоб працівники дільниць мали захист, уклали трудовий договір з прописаними правами й обов'язками".

Профспілка "Єдина асоціація працівників виборчих комісій" спочатку діятиме лише у Київській області, а після парламентських виборів – по всій державі. Цьогоріч в Україні працюватиме понад 32 100 виборчі дільниці. На кожній із них під час виборів працюватиме в середньому 6-7 осіб. Лише в Київській області на парламентських виборах буде залучено більш як 11200 працівників.

"Це величезна армія людей, від яких залежить прозорість виборчих кампаній, чесність виборів і за яким курсом ми з вами підемо. Якщо люди сприяють фальсифікаціям, не кажуть "стоп" корупціонерам, то ми маємо сімейні клани, Януковича і його компанію, - вважає Олександр Юраков, громадський діяч і кандидат у депутати 2012 року. - Робота нашої профспілки спрямована на те, щоб не допустити будь-яких елементів тиску на членів виборчих комісій, щоб вони були дійсно неупереджені в своїй роботі і чесно та сумлінно виконували свої обов'язки".

Члени виборчої компанії в середньому заробляють 300 гривень у день. Працюють по 3-4 днів понад 12 годин на добу.

"Це не та сума, яка може допомогти людині сумлінно працювати і отримати компенсацію за ту важку роботу на виборчій дільниці. По-перше, ця робота складна фізично, бо дільниці відчиняються о 8 ранку, а зачиняються о 8 годині вечора. По-друге, ця робота, м'яко кажучи, нервова, з великими морально-психологічними перевантаженнями. Дуже часто прямо з виборчих дільниць членів комісії відвозять до лікарень. Возять, в тому числі і з серцевими нападами, - каже Олександр Юраков. - Наше завдання – забезпечити через державне фінансування нормальну заробітну плату членам виборчих комісій. Думаю, це має бути щонайменше тисяча гривень".

За даними організацій, що ініціювали створення профспілки, через підкуп працівників виборчкомів можна сфальсифікувати 5-6 відсотків голосів на кожній дільниці.

Зараз ви читаєте новину «В Україні створили профспілку працівників виборчих дільниць». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути