середа, 11 грудня 2013 14:21

В Україні треба змінювати Конституцію - політолог

В Україні треба змінювати Конституцію - політолог
Фото: www.1tv.ru

Влада демонструє свій авторитарний режим.

Про це сказав в коментарі Gazeta.ua сказав львівський політолог Степан Рутар.

"Те, що в присутності іноземних представників влада зачищає майдан - однозначно показує, що вона демонструє свій авторитарний режим", - сказав він.

"Якщо би президент був готовий на переговори, то цього би не сталося. На період переговорів ніяких зачисток. Янукович готовий на все заради влади. Допоможе лише повна мобілізація. Адже б'ють і зачищають тоді, коли на майдані кілька тисяч, але не тоді, коли мільйони", - додав експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Грузинські депутати почубилися через штурм Євромайдану

Єдиним виходом політолог бачить повернення до Конституції 2004 року, коли було кілька центрів прийняття рішень. Адже зараз рішення практично одноосібно в руках президента.

"У нас зараз практично, як у Росії. Чому в Європі страйки приводять до результатів? Тому що там демократична система. А не авторитарна. У Польщі, до прикладу, влада є і в руках діючої політичної сили, і в руках опозиції, і в руках органів самоврядування. У нас же народ може демонструвати силу, але по суті не має повноважень", - зауважив Рутар.

"Тому в Україні потрібно реформувати всю діючу систему - змінювати повноваження органів на місцях, судів. Для того, щоби вернутися до колишньої Конституції, потрібне рішення Конституційного Суду. Подання до нього має зробити Верховна Рада одною третиною голосів" - додав він.

Зараз ви читаєте новину «В Україні треба змінювати Конституцію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути