четвер, 06 грудня 2012 09:57

В Ударі закликали владу схаменутися і не ухвалювати такий бюджет

В Ударі закликали владу схаменутися і не ухвалювати такий бюджет
Фото: job-sbu.org

"Професіонали" від чинної влади продовжують використовувати антиконституційні та протизаконні методи для проштовхування потрібних їм рішень через слухняний парламент.

Про це йде в заяві партії Удар.

"Цього разу бюджет на наступний рік подав уряд, який вже перебуває у відставці, а ухвалити його збирається парламент, термін повноважень якого теж, фактично, закінчився. Влада хоче, щоб знову за відмашкою провладна більшість слухняно проголосувала, навіть не заглянувши у текст закону", - говориться в повідомленні.

В Ударі зазначають, що наслідком ухвалення цього бюджету буде суттєве зниження соціальних стандартів, зростання бідності серед населення, встановлення зарплат, пенсій та соціальних виплат на рівні нижче прожиткового мінімуму, фінансування соціальних програм за залишковим принципом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Якщо Кабмін пішов у відставку, бюджет розглядати не можна - Cac

За інформацією Удару, проект бюджету передбачає і подальше збільшення державного боргу та дефіциту бюджету, що ставить під загрозу економічну безпеку країни. За прорахунки уряду Азарова українці розплачуватимуться наступні кілька десятиліть.

"Збільшення дотацій Пенсійного фонду на третину означає, що Пенсійна реформа, ухвалена нинішньою владою, провалилися. Українців знову обдурили. Підвищення пенсійного віку не лише не вирішило проблеми дефіциту Пенсійного фонду, а навпаки, призвело до збільшення навантаження на державний бюджет. В основному фінансовому документі збережена характерна для авторитарних держав тенденція: витрати на силові структури ростуть в рази швидше, аніж прожитковий мінімум чи мінімальна зарплата", - додали в партії.

Окрім того, в Держбюджеті на 2013 рік влада "забула" про розрекламоване перед виборами скасування пільг для депутатів. Це була лише одноразова передвиборча "благодійна акція", коли в бюджеті на 2012 рік пільги призупинили, вважають в партії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді зареєстровано постанову про ухвалення бюджету вже новим складом

"Ми вже бачили наслідки ухвалення "сирого" і непідготовленого бюджету минулого року. Це призвело до того, що гроші на зарплату бюджетникам закінчилися щонайменше за два місяця до кінця року. Ми не можемо допустити повторення такої ситуації, - зазначають в партії. - Тому вимагаємо від Президента та парламентської більшості відмовитися від силового проштовхування бюджету та скасувати рішення Верховної Ради України від 04.12.12 року про прийняття Постанови про особливості процедури розгляду і прийняття проекту Закону України про Державний бюджет України на 2013 рік (реєстраційний номер 11000-П), – йдеться в заяві партії.

"Такий крок поверне розгляд бюджету 2013 року у правове русло та дозволить виробити і ухвалити реальний збалансований бюджет новим складом парламенту відповідно до передбаченої законами України процедури", - вважають в Ударі.

Зараз ви читаєте новину «В Ударі закликали владу схаменутися і не ухвалювати такий бюджет». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути