субота, 30 жовтня 2010 20:36

В ситуації з боржниками банків попахує 1937 роком - Москаль

В ситуації з боржниками банків попахує 1937 роком - Москаль

Банки хочуть залякати людей, які не платять кредити.

Про це сказав нардеп-"нунсівець" Геннадій Москаль у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"От сьогодні роздувається тема з тим, що людей, які не платять кредити, притягуватимуть до відповідальності. Банки їх просто залякують. Мол, або ти сядеш в тюрму, або плати. Але ж якщо в людини дійсно немає, звідки взяти ці гроші, то що їй робити? Піти нирку продати чи що? - обурився він.

За словами політика, ті парламентарі, які готують законопроект про кримінальну відповідальність боржників, захищають лобістські інтереси банків.

"Видно, банки дали гроші на виборчу кампанію і тепер їх треба відробляти. Але це маразм і маячня разом взяті. Такого не може бути. Як сьогодні люди нормально можуть платити кредити, якщо 80% людей живуть за межею бідності? З чого люди можуть платити, коли вони втратили роботу, стабільний заробіток? - зазначив Москаль. - Тим більше, люди ще банку будуть винні, бо люди брали кредити по високій ціні, а сьогодні банк продасть ці квартири набагато дешевше. Вийде, що люди і в тюрмі сидітимуть, і банк квартиру продасть... То де таке в нормальній країні є? Що люди винні в кризі? Влада навпаки має таким людям допомогти, реструктуризувати борги, відстрочити платежі. А це ж брєд... В цій ситуації попахує якимось 1937 роком. Так а де ми стільки тюрем наберемо? Треба буде орендувати в Буркуті, на Соловках."

За словами нардепа, в даному випадку людей можуть притягнути лише до цивільної відповідальності.

"Тим більше, в договорі має бути прописано, що якщо людина перестає платити, банк в судовому порядку вилучає майно. Тому окрім цивільної відповідальності нічого іншого не може бути. Кримінальна відповідальність може наступити, якщо людина обманула банк", - додав він.

Нагадаємо, найближчим часом до парламенту буде внесений законопроект, який серед іншого передбачатиме можливість виселення людей із помешкання, включно із малолітніми дітьми, у випадку, якщо нерухомість була придбана за кредитні кошти. Один з авторів законопроекту, депутат Верховної ради Юрій Полунєєв заявив, що відбуватися це зможе тільки за рішенням суду та за умови надання нового постійного житла для тих, кого виселяють.

Зараз ви читаєте новину «В ситуації з боржниками банків попахує 1937 роком - Москаль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

30

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути