пʼятниця, 21 листопада 2014 17:33

У мережу виклали повний текст коаліційної угоди

У мережу виклали повний текст коаліційної угоди

Об'єднання "Самопоміч" оприлюднило текст коаліційної угоди.

Свої підписи під документом поставили представники "Блоку Петра Порошенка", "Народного фронту", Об'єднання "Самопоміч", Радикальної партії Олега Ляшка та "Батьківщини".

"Ми зробили перший крок для створення в Україні справжнього Парламентаризму. В коаліційну Угоду закладено нові "правила гри", за якими закритість та "кулуарщину" замінять прозорість і відкритість", – заявила представник Об'єднання "Самопоміч" Оксана Сироїд.

Сироїд зазначила, що в тексті Угоди зафіксовано зняття депутатської недоторканності, зокрема у преамбулі зазначено: "Ми забезпечимо рівність усіх посадових осіб держави перед законом, обмежимо всі види імунітетів від кримінального переслідування, ми будемо відкритими та підзвітними перед суспільством і в своїй діяльності будемо керуватись лише правом, тому ми скасуємо депутатську недоторканність та будемо нести повну відповідальність за свої дії перед Українським народом".

Крім того, Угода передбачає розробку закону, який врегулює процедуру притягнення президента України до відповідальності в порядку імпічменту.

Серед ключових положень Угоди Сироїд зазначила Судову реформу, зокрема створення незалежного органу суддівського самоврядування.

"Крім того, чимало важливих речей закладено у розділі "безпека" та "оборона". У Преамбулі викладене бачення щодо об'єднання наших дій для звільнення військовополонених та запровадження парламентського контролю за розслідуванням злочинів, які були вчинені на Майдані", – констатувала вона.

Зараз ви читаєте новину «У мережу виклали повний текст коаліційної угоди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути