четвер, 07 червня 2012 23:15

У Шенгенську зону повертається прикордонний контроль

У Шенгенську зону повертається прикордонний контроль
Фото: moveoneinc.com

Країни-члени Європейського Союзу і учасниці Шенгенської зони без прикордонного контролю на внутрішніх кордонах домовилися сьогодні, що можуть відновлювати такий контроль на значно легших умовах, ніж досі. 

Як повідомили представники Данії, яка зараз головує в ЄС, учасники зустрічі, міністри внутрішніх справ цих країн, погодилися на такий крок одноголосно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ніколя Саркозі хоче призупинити Шенген

Рішення дозволятиме 26 країнам-учасницям Шенгенської зони відновлювати прикордонний контроль на внутрішніх кордонах усередині цієї зони на термін до одного року, посилаючись на "надзвичайні обставини". При цьому до таких обставин на вимогу Франції і Німеччини включили й проблеми, пов'язані з нелегальною імміграцією.

Комісар ЄС із внутрішніх справ Сесілія Мальмстрем, яка виступала проти зміни, заявила, що "розчарована" нинішнім рішенням.

А президент Європейського парламенту Мартін Шульц назвав рішення міністрів "контрпродуктивним" і пообіцяв боротися з ним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можлива реформа шенгенської системи українців не торкнеться - експерт

Досі країни-учасниці "шенгену" мали значно обмеженіші можливості для тимчасового відновлення прикордонного контролю на внутрішніх кордонах. До нього, зокрема, вдавалися окремі країни на час великих спортивних чемпіонатів, щоб зупиняти на кордоні відомих уболівальників-хуліганів.

Зараз ви читаєте новину «У Шенгенську зону повертається прикордонний контроль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути