середа, 24 грудня 2014 09:02

В розгоні Майдану винен Льовочкін - Янукович

В розгоні Майдану винен Льовочкін - Янукович
mediaport.ua

Екс-президент Віктор Янукович заявив, що за розгоном Майдану 30 листопада стоїть голова його адміністрації Сергій Льовочкін.

Сам же колишній глава української держави заперечує свою причетність до цього. Про це Янукович сказав в інтерв'ю виданню "Аргументи і факти", - пише "ТСН"

"Щоб зрозуміти, хто за цим стояв, треба зрозуміти, кому це було вигідно. Мені це було зовсім невигідно. Безумовно, ніякого наказу на розгін демонстрантів не було і не могло бути", - сказав він.

На думку Януковича, розгін активістів був добре організованою провокацією, для того щоб перевести мирні акції протесту в радикальне русло. "У мене немає прямих доказів того, що за провокацією 30 листопада стоїть Льовочкін. Однак такі підозри мають під собою досить вагомі підстави", - сказав екс-президент.

Крім того,  Янукович заявив, що його намагалися вбити. За його словами, збройний напад на його кортеж стався 22 лютого, коли він їхав до Харкова і Донецька на зустріч із соратниками.

"Мій кортеж був кілька разів обстріляний. Один з охоронців отримав поранення. Саме тому мені необхідно було переїхати в те місце, де силовики ще зберігали вірність присязі, підпорядковувалися Головнокомандувачу", - сказав Янукович виданню. Він заявив, що "змовникам живий Янукович як свідок злочинів був не потрібен". "Залишалося два варіанти: або я використовую вірні мені сили і відновлюю конституційний лад в Україні, або я змушений буду виїхати з країни", - розповідає Янукович.

Колишній президент переконує російських журналістів у тому, що мітингувальників та силовиків на Майдані розстрілювали "стрільці Майдану".

"Почався прицільний вогонь на ураження по силовиках, у тому числі з будівлі консерваторії. Не маючи наказу стріляти у відповідь, силовики почали відступати. Натхнені цим "успіхом", стрільці майдану продовжили прицільний вогонь з раніше зайнятих приміщень готелю "Україна" і "Жовтневого палацу"", - заявив Янукович.

Янукович назвав "брехнею" заяви про фінансування бойовиків та награбовані мільярди та додав, що у Наливайченка немає "жодного тому доказу".

"У мене немає і ніколи не було ніяких рахунків за кордоном. Моїми адвокатами подані запити в більш ніж 40 країн світу з вимогою підтвердити або спростувати знаходження моїх активів. Пройшли місяці, але жодна країна не підтвердила факту наявності у мене таких рахунків", - переконує екс-президент.

Також, Янукович розповів, кого вважає винним у війні на Донбасі. За його словами, найбільша відповідальність лежить на Олександрові Турчинові.

"Будучи нелегітимним в. о. президента, прийняв рішення використовувати армію проти власного народу, буквально давити людей БТРами. Під час трагічних подій на Майдані я, будучи обраним президентом і маючи всі законні підстави для застосування сили, на це не пішов", - каже Янукович.

Нагадаємо, будучи президентом, Янукович не покарав винних у розгоні і вбивствах людей на Майдані, його фракція підтримала диктаторські закони, а після цього він втік до Москви, де підтримав введення російських військ на територію України.

Зараз ви читаєте новину «В розгоні Майдану винен Льовочкін - Янукович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути