Ексклюзиви
понеділок, 24 лютого 2014 10:17

В Росії хочуть у швидкому режимі видавати паспорти українцям

В Росії хочуть у швидкому режимі видавати паспорти українцям

У Держдуму в понеділок внесено законопроект про спрощене надання російського громадянства російським громадянам України та членам їх сімей.

Член думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків з співвітчизникам Ілля Дроздов (фракція ЛДПР) пропонує внести поправки до федерального закону "Про громадянство Російської Федерації", відповідно до яких до громадянства РФ приймаються у спрощеному порядку протягом шести місяців громадяни України російської національності і члени їх сімей, які є співвітчизниками у разі, якщо вони представлять документи чи інші докази, що підтверджують їх етнічну приналежність до росіян.

У пояснювальній записці до проекту закону автор пояснює, що його законодавча ініціатива безпосередньо пов'язана з подіями в Україні .

"Те, що відбувається в даний час на території України загострення політичної ситуації у вигляді протистояння державної влади та опозиції призвело до кровопролиття, в тому числі і серед мирного населення" , - пише Дроздов.

За його словами, влада України не змогли забезпечити безпеку громадян своєї держави, у тому числі російського населення "через посилення націоналістичних явищ".

Крім того, представник ЛДПР звертає увагу на прийнятий Верховною радою в ці вихідні закон, який позбавляє російську мову того статусу , який був в Україні.

"Пропонований проект федерального закону розроблено з метою спрощення процедури отримання російського громадянства для громадян України російської національності та членів їх сімей, які підтвердили таку, якщо один з предків по прямій висхідній лінії був росіянином за національністю - за народженням. Таким чином, російське громадянство може бути передано, в тому числі, від бабусь і дідусів, прабабусь і прадідусів росіян за національністю їх дітям, онукам і правнукам", - пояснює депутат.

Зараз ви читаєте новину «В Росії хочуть у швидкому режимі видавати паспорти українцям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути