пʼятниця, 12 липня 2013 13:53

Спецтема: Волинська трагедія - 1943

В Польщі назвали Волинську трагедію "етнічною чисткою"

В Польщі назвали Волинську трагедію "етнічною чисткою"
Фото: unn.com.ua

Сейм Польщі на засіданні ухвалив спеціальну заяву щодо Волинської трагедії. Її називатимуть не геноцидом, а "етнічною чисткою з ознаками геноциду".

За це рішення проголосували 263 депутати з 422, які взяли участь в голосуванні. Проти проголосували 33 депутати, утрималось - 146.

Напередодні голосування про те, що не може підтримати заяву в цьому вигляді заявили представники найбільшої опозиційної партії у Польщі "Закон та справедливість" (PiS). "Організований та масовий вимір Волинського злочину надає йому характеру етнічної чистки з ознаками геноциду", - відзначено у документі.

У заяві згадується, що жертвами тих подій на Волині та Східній Галичині з 1942 по 1947 рік стали понад 100 тисяч польських громадян. Зачитане польський Сейм слухав стоячи.

Нагадаємо, Польський Сейм не підтримав поправку опозиції про застосування формулювання "геноцид" при розгляді резолюції щодо Волинської трагедії.

Зараз ви читаєте новину «В Польщі назвали Волинську трагедію "етнічною чисткою"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

110

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути