середа, 28 січня 2015 21:32

В ПАРЄ позбавили російську делегацію права голосу до квітня 2015 року - резолюція

В ПАРЄ позбавили російську делегацію права голосу до квітня 2015 року - резолюція
Фото: romania-insider.com

Парламентська Асамблея Ради Європи прийняла резолюцію про призупинення права російської делегації голосувати до квітня 2015 року. Про це повідомляє народний депутат України, член української делегації в ПАРЄ Борислав Береза.

"ПАРЄ проголосувала! Раша до квітня позбавлена права голосу!", - написав він у своєму твіттер в середу ввечері.

У твіттері ПАРЄ повідомляється, що "за" резолюцію ввечері в середу проголосували 160 делегатів, 42 проголосували "проти", а 11 - утрималися.

Також з цієї резолюції делегація РФ не має права до квітня брати участь у керівних органах Асамблеї.

У ході обговорення проекту резолюції ПАРЄ більшістю голосів підтримала поправку із закликом в Росії звільнити протягом 24 годин народного депутата України, члена української парламентської делегації в ПАРЄ льотчицю Надію Савченко, і "забезпечити її повернення на Україну або передати її третій стороні".

У той же час ПАРЄ відхилила запропоновану делегатами від України поправку визнати самопроголошені Донецьку і Луганську народні республіки "терористичними організаціями".

У квітні минулого року в зв'язку з позицією РФ щодо Криму російська делегація в ПАРЄ була позбавлена більшості своїх повноважень в Асамблеї (права голосу, а також участі у засіданнях статутних органів і в моніторингової діяльності). Російська делегація визнала такі заходи дискримінаційними і достроково покинула квітневу сесію ПАРЄ. З тих пір до кінця минулого року делегація РФ не брала участь в наступних сесіях.

У понеділок повноваження національних делегацій було перезатверджено. Проте група з більш ніж 30 депутатів заявила протест з приводу підтвердження повноважень делегації РФ. Тому питання про повноваження російських парламентаріїв в ПАРЄ було винесено на окреме обговорення в середу.

Зараз ви читаєте новину «В ПАРЄ позбавили російську делегацію права голосу до квітня 2015 року - резолюція». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути