вівторок, 10 квітня 2012 23:28

У Партії регіонів заявили, що українці можуть втратити українську мову

У Партії регіонів заявили, що українці можуть втратити українську мову
Олена Бондаренко вважає Україну багатонаціональною країною. Фото: tsn.ua

У Партії регіонів заявляють, що Україна - це багатонаціональна країна. У цій політсилі також вважають, що українці можуть втратити свою рідну мову через націоналізм.

Про це в ефірі 5 каналу заявила народний депутат від фракції Партії регіонів Олена Бондаренко, говорячи про ситуацію навколо дублювання іноземних фільмів українською мовою.

"Ми втратимо українську мову, коли ось такі недолугі дії, які були зроблені колись нашими політичними опонентами, через введення обов'язкових драконівських квот, стає нереально виконати. Ось тоді якраз і втратимо українську мову", - зазначила Бондаренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азарову влаштують веселий четвер за проросійський бандитизм та кіно без української мови

На переконання регіоналки, "більшої шкоди, ніж український націоналіст, який кричить, як він любить Батьківщину, і залюбив її вже до смерті, ніхто, напевно, не приносить".

Крім того, коментуючи інформацію про те, що в 2012 році обов'язкове дублювання іноземних фільмів на території України було скасовано, політик сказала: "Хто вам таке сказав? Дубляж зобов'язаний бути українського виробництва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович знову пообіцяв зробити російську мову другою державною

У той же час, на уточнювальне запитання, якою мовою цей дубляж повинен здійснюватися, Бондаренко заявила: "Послухайте, у нас багатонаціональна країна. І якщо ви не знаєте, що у нас більше 47% вважають російську рідною, значить, ми з вами живемо в різних країнах. Але ж є право говорити рідною мовою і отримувати інформацію рідною мовою".

"Що ви скажете людям, які живуть на Сході і хотіли б ходити в кінотеатри і дивитися, наприклад, фільм "Дівчина з тату дракона" не українською?" - поцікавилась у журналістів регіоналка.

Зараз ви читаєте новину «У Партії регіонів заявили, що українці можуть втратити українську мову». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

601

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути