пʼятниця, 31 січня 2014 17:58

В останній день сесії Янукович відмовляв "регіоналів" повертати Конституцію 2004 року - документ

Віктор Янукович двічі навідувався у Верховну Раду 29 січня, бо мав на те дуже вагому причину. Про це свідчать документи, які опинилися у розпорядженні видання Главком.

Згідно з інформацією, якою володіє видання, саме 29 січня у Раді збирали підписи під законопроектом, який міг повернути у дію Конституцію 2004 року. Це з означало поверення до парламентсько-президентської республіки, і позбавило б Януковича багатьох повноважень.

Згідно з Актом, для того, щоб скасувати дію нинішнього Основного закону в редакції 1996 року немає необхідності збирати 300 голосів у парламенті і виконувати всю процедуру зміни основного закону, яка займає тривалий період часу. Достатньо всього лише простою парламентською більшістю в 226 голосів "визнати такими дійсними положення Конституції України, прийнятої на п'ятій сесії Верховної ради 28 червня 1996 року із змінами, внесеними згідно із Законом №2222-IV від 8 грудня 2004 року". Простіше кажучи, із змінами, що істотно врізають повноваження президента.

Більше того, видання має інформацію, що ввечері у Раді було вже 200 нардепів, які погодились голосувати за цей документ. Інші з джерела повідомляють, що до роботи над документом у Раду запросили навіть декого із авторів Конституції 1996 року.

 

 

Зараз ви читаєте новину «В останній день сесії Янукович відмовляв "регіоналів" повертати Конституцію 2004 року - документ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути