пʼятниця, 31 січня 2014 16:42

Єдиний лідер опозиції може перемогти в першому турі - СОЦІС

Згідно з опитуванням, за нинішнього президента України Віктора Януковича, готові проголосувати - 19,8% опитаних. На другому місці Віталій Кличко з результатом - 19,1%. Трійку лідерів замикає Петро Порошенко якого готові підтримати - 10,5% респондентів. Про це свідчить останнє соцопитування центру СОЦІС.

Інших політиків підтримують значно менше: Арсенія Яценюка - 6,3% виборців, Петра Симоненка - 4,5%, Олега Тягнибока - 3,6%, Віктора Медведчука - 0,6% опитаних. Інший кандидат - 4,2%.

Серед тих, хто планує голосувати і визначився із власним вибором за Віктора Януковича готові проголосувати 28,9% виборців. За Віталія Кличка - 27,8% і замикає трійку лідерів Петро Порошенко з результатом 15,4%. За Арсенія Яценюка готові проголосувати - 9,1% виборців, Петра Симоненка - 6,4%, Олега Тягнибока - 5,4% і за Віктора Медведчука - 0,8% опитаних. Інший кандидат - 6,2%.

Якби перевибори у Верховну Раду відбулися найближчим часом, то в парламент пройшли б такі партії: за Партію регіонів готові проголосувати - 20,7% виборців, за УДАР віддали б свої голоси - 16,0%, ВО "Батьківщину" підтримують - 13,9%, за Партію "Солідарність" готові проголосувати - 6,4%, за КПУ готові віддати свої голоси - 5,5%, виборців.

Крім того, за ВО "Свобода" готові проголосувати - 4,5%. Значно менше підтримують Радикальну партію Олега Ляшка - 0,5% , Партію "Український вибір" - 0,3%, і Партію "Наша Україна" - 0,2% виборців. За іншу партію 1,5% .

Серед тих, хто планує голосувати і визначився із власним вибором, також лідирує Партія регіонів -29,2% опитаних, за УДАР віддали б свої голоси - 23,8%, ВО "Батьківщина" підтримують - 20,2%, за Партію "Солідарність" готові проголосувати - 9,4%, за КПУ готові віддати свої голоси - 7,6%, за ВО "Свобода" готові проголосувати - 6,7% виборців.

Крім того, Радикальну партію Олега Ляшка підтримують - 0,7%, Партію "Український вибір" - 0,4%, і Партію "Наша Україна" - 0,2% виборців. За іншу партію - 1,7% .

Дослідження було проведено в період з 17 по 26 січня 2014 року по всій території України методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Метод відбору респондентів - квотна вибірка (за ознаками вік та стать).

Всього було опитано 2004 респондентів у віці від 18 років і старше, вибірка репрезентативна загалом для України за показниками віку, статі та типу поселення (місто / село). Статистична похибка вибірки (довірчий інтервал) складає + / - 2,2%.

Зараз ви читаєте новину «Єдиний лідер опозиції може перемогти в першому турі - СОЦІС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути