понеділок, 12 серпня 2013 10:26

В опозиції підозрюють, що на засідання Київради прийдуть замовні люди

В опозиції підозрюють, що на засідання Київради прийдуть замовні люди
Олександр Бригинець: "Будь-який суд прийматиме ті рішення, які йому скаже Адміністрація президента". Фото: dt.ua

Рішення Окружного адмінсуду Києва щодо законності проведення сесії Київради 19 серпня є технологією піару.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав депутат від "Батьківщини" Олександр Бригинець.

"Це такий трюк. Перший був, коли почали збирати людей і розказувати, що треба позачергово зібрати сесію, аби прийняти рішення про введення надбавок бюджетникам. Хоча, по-перше, це вже зроблено. По-друге, хотіли провести сесію не лише з цього питання, але й по землі і таке інше. Зараз шукають інструменти, аби переконати людей, що це відбувається в законному руслі та в інтересах громади", - зауважив він.

Політик називає це рішення безглуздим, недоречним та таким, що не є в компетенції цього суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд підтвердив легітимність Київради

"Громада прекрасно розуміє: у нас всі судові рішення, які носять політичний характер, наперед прогнозовані. Всі знають, що вони не мають жодного відношення до закону. Йдеться лише про політичну доцільність. Я погоджуюсь із позицією Арсенія Яценюка, який сказав, що не буде подавати апеляцію в суд на рішення, яке по ньому винесли, бо це безглуздо. Так само й тут — на дане рішення не має сенсу подавати позов. Бо будь-який суд прийматиме ті рішення, які йому скаже Адміністрація президента. Судді будуть говорити, що рада, яка працює не п'ять, а двадцять років — легітимна. Так само як і президент, який перебуває на посаді сто років", - наголосив Бригинець.

За словами депутата, 19 серпня під Київраду вийдуть, замовні люди, які будуть протестувати в інтересах київської влади.

"У нас дуже багато продажних профспілок. Я був на одній із зустрічей з ними. Деякі діячі виступали і казали, що вони будуть виходити на вулицю заради цієї сесії. Нам оголосили, що буде фізичне протистояння. Аби спробувати ввести людей в оману, саме зараз було прийнято це рішення суду. Хоча воно було винесено після призначення сесії. Навіть для самої адміністрації нічого не значить. Якби вони справді думали, що це рішення має значення, заявили б: Ми подали до суду, він визначиться, і тільки після цього ми призначимо сесію. Тоді це хоч якось би було логічно. А так все відбулося навпаки. Вони роблять хаотичні кроки, сподіваючись на те, що кияни не розберуться в сутності дій влади. Але всім давно вже зрозуміло, хто є хто", - зазначив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нелегітимну Київраду хочуть "крутити" до виборів президента - Меліхова

Нардеп пообіцяв, що опозиція також буде протестувати.
"Але що саме буде відбуватися, яким буде протистояння та бойкотування — вирішуватимуть наші штаби. А ми будемо брати участь в діях, залежно від того, як їх розпишуть. Ми розуміємо, що сесія може бути проведена в іншому місці. Бачили вже цей досвід у Верховній Раді. Тому будемо визначатися", - додав Бригинець.

Зараз ви читаєте новину «В опозиції підозрюють, що на засідання Київради прийдуть замовні люди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

17

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути