вівторок, 29 липня 2014 20:45

У новій Верховній Раді побільшає військових — Попов

У новій Верховній Раді побільшає військових — Попов
фото: portal.lviv.ua

Коаліція у наступному парламенті буде більш пропрезидентською. Про це в інтерв'ю "Газеті по-українськи" розповів президент аналітичного центру "Політика" Ігор Попов.

"За підсумками виборів побачимо, кого запросить у союзники Порошенко. За три місяці все може змінитися. Рейтинг політсили Порошенка буде високим, якщо переможемо у війні. Також добере Радикальна партія. Якщо голосуватиме Донбас, то може відновитися Партія регіонів, Партія розвитку України (політсила колишнього глави Адміністрації президента Сергія Льовочкіна. - ред). Кажуть, олігарх Коломойський готовий підтримувати "Сильну Україну" Тігіпка. У них є шанси. Перший, хто приходить після армії на звільнені території — це сапери, які розміновують, та колектори, які нагадують про борги. Це буде обличчя нової влади. У парламенті побільшає людей у військовій формі — із Нацгвардії, Збройних сил. Якщо раніше по Раді йшов пузатий генерал, який думав, що вкрасти, то зараз люди у формі — це ті, хто матом по телефону вирішують надскладні завдання", - зазначив він.

За його словами, зараз існує запит на політиків, які працюють в центрі подій.

"Оцінюватимуть за справами. У кожного депутата питатимуть: що ти зробив на війні? Чим допоміг? Декому не буде чого відповісти. От чому росте рейтинг партії Ляшка? Він половину часу проводить у зоні бойових дій. Люди це бачать, їм це подобається", - наголосив експерт.

Він вважає, якщо Донбас не проголосує на дострокових парламентських виборах 26 жовтня, то це можна зробити в мирний час.

"Загалом втратимо близько 30–35 округів. Оберемо 425 депутатів. За Конституцією при 300 Рада може працювати. Не виключаю, що в новий уряд доведеться запрошувати тих, хто переможуть на Донбасі. Якщо не "рогатих", то оновлених — ліберальне крило. Першу скрипку в уряді вони не гратимуть, але портфель міністра у справах Донбасу їм можуть віддати. Щоб на кожному засіданні уряду звітували, що треба зробити в регіоні", - додав Ігор Попов.

Зараз ви читаєте новину «У новій Верховній Раді побільшає військових — Попов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути