вівторок, 28 червня 2016 15:27

В "НФ" звинуватили Ситника у піарі та провалі роботи НАБУ

В "НФ" звинуватили Ситника у піарі та провалі роботи НАБУ

Депутат від "Народного фронту" Максим Поляков звинуватив директора Національного антикорупційного бюро Артема Ситника в піарі та провалі роботи НАБУ. Про це нардеп написав у блозі на "Цензор.нет", коментуючи недавні заяви Ситника в ефірі "5 каналу".

За його словами, директор НАБУ "в істеричному стилі відмовився до серпня звітувати перед Верховної Радою і пояснювати депутатам причини провалу боротьби з корупцією. Ніяких фактів, ніяких пояснень, чому за півроку очолювана ним армія співробітників НАБУ передала до суду аж 15 справ на дрібних чиновників - і по жодній немає судового вироку. Лише хамство до народних депутатів та небажання нести відповідальність".

"Натомість головний антикорупціонер зверхньо заявив, що за законом НАБУ звітує лише у лютому та серпні. І додав, що йому дивно чути різкі заяви від депутатів, яких він "не знає", котрі, "не написавши жодного закону, починають кричати саме тоді, коли починають чіпати найбільш болючі теми, газову сферу". І проникливо передбачив, що "Народний фронт" надалі "ще більше буде кричати"", – обурився Поляков.

"По-перше, якщо хтось і репетує, то це саме пан Ситник, якому дуже не хочеться звітувати перед парламентом - тому що звітувати нічим. По-друге, директор НАБУ чомусь вважає, що він на особливому становищі і може займатися піаром замість боротьби з корупцією. Відмова від звіту в парламенті стане визнанням бездіяльності головного антикорупційного відомства і його керівника", - вважає депутат.

"По-третє, дивно чути, що пан Ситник не знає лідера Радикальної партії Олега Ляшка, який один з найпродуктивніших депутатів у плані законопроектів і першим зробив різку заяву, викликаючи директора НАБУ на парламентський килим. По-четверте, "Народний фронт" справді не мовчатиме про провал боротьби з корупцією НАБУ і його директором Ситником, яку він підміняє піаром. Ми голосували за виділення Верховною Радою сотень мільйонів гривень на роботу НАБУ - і куди йдуть ці гроші? А по "Укргазвидобуванню" саме депутат "НФ" Тетяна Чорновол ще рік тому окреслила корупційні схеми. Чому Ситник мовчав цілий рік, коли Тетяна зачепила газову тему? Тому що зараз потрібно відволікти увагу від корупції у вищих ешелонах нинішньої влади? Чи "намалювати" щось хоч трохи схоже на роботу?", - заявив представник "НФ".

Він позитивно оцінив розслідування по попередній діяльності "Укргазвидобування". Водночас вказав, що НАБУ не розслідує зловживання нового керівництва, про які багато повідомляли депутати з різних фракцій – зокрема, "Свободи", "Самопомочі". "Навіть після оприлюднення мною загрозливої інформації про те що нове керівництво "Укргазвидобування" було готове через хитро розписаний тендер здати Кремлю усю технічну документацію, у якій детально розписані перспективи України у газовій сфері...", - наголосив депутат.

Максим Поляков також вказав, що "слідчий суддя Печерського районного суду Києва задовольнив скаргу народного депутата Ігоря Луценка й зобов'язав Генеральну прокуратуру України відкрити кримінальне провадження відносно директора НАБУ Артема Ситника, в діях якого вбачаються ознаки низки корупційних злочинів, скоєних в інтересах приватного підприємця Віталія Шабуніна та тричі судимого приватного підприємця Дмитра Шерембея. Так от, пане Ситник: Ігор Луценко не з "Народного фронту", він з фракції "Батьківщина". Чи не забагато фракцій парламенту вважають, що ви завалили роботу?", - запитав нардеп.

Зараз ви читаєте новину «В "НФ" звинуватили Ситника у піарі та провалі роботи НАБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути