субота, 10 травня 2014 16:45

В Міноборони пообіцяли витратити благодійні "смс-гроші" на шоломи і медикаменти

В Міноборони пообіцяли витратити благодійні "смс-гроші" на шоломи і медикаменти
Богдан Буца. Фото: www.kmu.gov.ua

Міністерства оборони України спрямує 120 мільйонів гривень, які надійшли на єдиний благодійний рахунок, на закупівлю речового майна, куленепробивних шоломів і медичне забезпечення.

Про це заявив перший заступник міністра оборони України Богдан Буца на брифінгу, пише Укрінформ.

"Благодійна допомога почала надходити з кінця лютого. За 2,5 місяця на сьогодні ми отримали понад 120 мільйонів. Ми вирішили спрямувати їх на ті напрямки, де є нестача коштів, тобто на закупівлю речового майна, шоломів куленепробивних і на медичне забезпечення", - повідомив Буца.

Він зазначив, що Міноборони дякує за цю фінансову підтримку, оскільки може доповнити необхідні статті витрат і закупити необхідні для мобілізованих військовослужбовців речі. Буца також нагадав, що для забезпечення громадського контролю над використанням благодійних пожертв міністерство утворює відповідну комісію. Інформація про використання цих коштів щомісяця оприлюднюватиметься на сайті МОУ.

За словами першого заступника міністра оборони, користуючись тим, що на сьогодні оголошена часткова мобілізація, МОУ має можливість спростити процедуру закупівлі необхідного майна до 20-ти днів і на 15 травня вже виходить на укладання договорів. "А деякі організації, з якими ми провели відкриті торги і які стали переможцями, вже почали постачати речове майно у військові частини", - сказав він.

Буца додав, що, крім грошової, Міноборони отримує шефську допомогу. Так, напряму військовим частинам надійшло 527 бронежилетів - вони сертифіковані, 4-го ступеня захисту; спальних мішків - більше 4-х тисяч; матраців - 10 тисяч; простирадл - 9 тисяч; кашкетів польових - тисячу, а також інша допомога - акумулятори, шини автомобільні тощо.

Зараз ви читаєте новину «В Міноборони пообіцяли витратити благодійні "смс-гроші" на шоломи і медикаменти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути