пʼятниця, 23 квітня 2010 11:14

У КС відмовили Ющенку щодо іноземних баз, бо не було обгрунтувань

У КС відмовили Ющенку щодо іноземних баз, бо не було обгрунтувань

Конституційний Суд України відмовив екс-президенту Віктору Ющенку у відкритті провадження за його поданням про конституційність перебування іноземних військових баз на території України у зв`язку з відсутністю у поданні правових обгрунтувань для цього.

Про це сьогодні повідомив на брифінгу голова Конституційного Суду України Андрій Стрижак.

"До нас звернувся колишній Президент Віктор Ющенко і народні депутати з приводу тлумачення. Але в законі про Конституційний Суд є норма – дуже важлива норма. Для того, щоб подання було розглянуте Конституційним Судом, для цього потрібні правові обгрунтування необхідності тлумачення", - сказав Стрижак.

Він зазначив, що екс-президент і його команда направили до КС подання, і не вказали, чому потрібно тлумачити саме цю норму Конституції, і яка в цьому є практична необхідність.

"Це вимога закону. А якщо просто сказати: може чи не може – це записано в Конституції, це міжнародний договір. Тому говорити про те, що Конституційний Суд відмовив, або це йому непідвідомчо - неправильно", - підкреслив Стрижак.

При цьому він зазначив, що таке саме подання до КС може бути направлене з дотриманням усіх норм закону.

Нагадаємо, що 9 лютого 2010 року Ющенко звернувся до КС з проханням роз`яснити використання існуючих військових баз на території України для тимчасового перебування іноземних військових формувань.

20 квітня КС відмовив Ющенку в розгляді його подання щодо конституційності перебування на території України іноземних військових баз.

У відкритті провадження відмовлено у зв`язку з непідвідомчістю цього питання Конституційному Суду, пояснили у прес-службі КС.

УНІАН
Зараз ви читаєте новину «У КС відмовили Ющенку щодо іноземних баз, бо не було обгрунтувань». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути