вівторок, 13 жовтня 2015 12:20

У Криму вже почався "кіпіш" - Куніцин

У Криму вже почався "кіпіш" - Куніцин
unian.ua

Якщо Крим повністю відімкнути від світла, то постраждають мешканці материкової України.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав екс-глава Ради міністрів Криму Сергій Куніцин.

"Щодо енергетичної блокади, це більш пікантна ситуація. На 85% Крим залежить від України. І тільки 15% електроенергії півострів виробляє на трьох станціях - в Керчі, Сімферополі і Севастополі. Але енергетична система заплутана. Це не просто так - звалив вишку чи вимкнув рубильник. По-перше, це Запорізька атомна станція. Там непросте технологічне питання. По-друге, на всіх лініях електропередач є кілька районів Херсонської області. Так що можна "вирубити" разом з Кримом і їх. І чого ми доб'ємось? Що, Україну більше любитимуть?", - зауважив Куніцин.

Екс-чиновник пояснив, що після зупинки енергблоку "у пітьму поринуть" 7 мільйонів громадян на Херсонщині.

Водночас експерт вважає: на рівні уряду треба заборонити в'їзд на півострів фур з продовольством. 

"З початку року в Крим зайшли 200 тисяч фур. Це 2 мільйони тонн продовольства. І піднімати життєвий рівень, годувати 50-тисячне угрупування російської армії не слід. Дозволити тільки роздріб - те що люди везуть для себе. І щоб вони не мерзли на блокпостах. Тут потрібен контроль. Бо мафія на кордоні з двох сторін наживатиметься", - пояснив він.

За словами Куніцина, на Херсонщині мають створити ринки для кримчан.

Екс-прем'єр Криму розповів, що на півострові вже з'явилися проблеми з продовольством. "І їх не перекриєш ні літаками, ні переправами. Тим паче вони скоро стануть, бо почнуться шторми в Азовському морі", - зазначив він.

"Ціни там ростуть. Вони - московські. Доллар вже 70 рублів. За моєю інформацію, там вже починається "кіпіш". Люди про запас закуповують борошно, цукор. Зникають продукти, які швидко псуються. А собівартість така буде, що "мама дорогая", - додав він.

Колишній чиновник вважає, що акція з блокади півострова продовжуватиметься. А активісти далі тиснутимуть на окупаційну владу, щоб звільнили політвязнів. "І не тільки кримських татар, але і Сенцова, Кольченка. А як впливати? Не воювати ж там на Перекопі. Найголовніше, що ця блокада нагадала: Україна про Крим не забула", - зазначив екс-глава Ради міністрів Криму.

Раніше активісти заявили про продовження енергетичної блокади півострова, допоки повністю не відключать електропостачання.

Зараз ви читаєте новину «У Криму вже почався "кіпіш" - Куніцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути