середа, 14 серпня 2013 16:41

В Кабміні обіцяють розібратися з Росією, яка тримає українські товари на кордоні

В Кабміні обіцяють розібратися з Росією, яка тримає українські товари на кордоні
Фото: lenta-ua.net

Кабінет міністрів України вживає всіх можливих заходів для ліквідації проблем, що виникають у взаємній торгівлі з Росією, заявив прес-секретар прем'єр-міністра України Миколи Азарова Віталій Лук'яненко.

"Уряд працює в напрямку ліквідації проблем, які існують у взаємній торгівлі між Україною і Росією, і його не треба підштовхувати. Уряд сам зацікавлений, щоб всі перешкоди були усунені в інтересах розвитку взаємної торгівлі", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія почала проти України масштабну торгову війну

Нагадаємо, що раніше Федерація роботодавців України заявила, що Митна служба Російської Федерації з 14 серпня 2013 включила до переліку "ризикових" продукцію всіх без винятку українських імпортерів, що фактично блокує весь український імпорт. У ФРУ уточнюють, що російська митниця піддає українські вантажі суцільний перевірці, включаючи вивантаження, перевантаження і завантаження їх назад в транспорт.

"Все це призводить до збільшення термінів простою вагонів та інших транспортних засобів, і, як наслідок, веде до подорожчання, або зриву поставок товарів, псування продукції, підриває позиції українських товаровиробників на ринку РФ. При цьому російський ринок для багатьох українських підприємств є критично важливим", - зазначили в ФРУ.

За підрахунками об'єднання, експорт українських товарів до РФ у другому півріччі прогнозувався на рівні $ 8,5 млрд.

Зараз ви читаєте новину «В Кабміні обіцяють розібратися з Росією, яка тримає українські товари на кордоні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

84

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути