пʼятниця, 12 липня 2013 13:43

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

В ГПУ зрозуміли, що у них нічого немає проти Тимошенко - Власенко про справу Щербаня

В ГПУ зрозуміли, що у них нічого немає проти Тимошенко - Власенко про справу Щербаня
Фото: lenta-ua.net

Генпрокуратура України припинила кримінальне провадження у справі вбивства народного депутата Євгена Щербаня, бо зрозуміла, що жодних доказів причетності до неї екс-прем'єра Юлії Тимошенко немає.

Про це на прес-конференції сказав захисник Тимошенко Сергій Власенко.

"Хочу нагадати, що по справі Щербаня два роки тому, перший заступник Генпрокурора Ренат Кузьмін почав гастрольний тур по Європі із розповідями про те, що у нього нібито є беззаперечні докази причетності Тимошенко до трагічної загибелі Щербаня. Не зважаючи на те, що і досудове слідство, і розгляд справи в суді відбувалися із порушенням законодавства — це все одно дозволило побачити, які "докази" є у Кузьміна", - наголосив Власенко.

Він нагадав про свідків обвинувачення у цій справі, які давали покази лише зі слів третіх осіб: "Навіть для ГПУ стало зрозуміло, що у них нічого немає. Саме тому, ними було прийнято рішення про зупинення провадження у цій справі. За станом на сьогоднішній день досудове слідство у справі не ведеться".

"Натомість, захист так і не отримав матеріали цієї справи, не зважаючи на вимоги закону. У цій справі складаються абсолютно абсурдна ситуація: є шалена піарівська активність ГПУ, але з юридичної точки зору ця справа порожня, як горіх", - резюмував він.

Зараз ви читаєте новину «В ГПУ зрозуміли, що у них нічого немає проти Тимошенко - Власенко про справу Щербаня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути