четвер, 05 лютого 2015 11:47

У Держдумі заговорили про переговори поки не "настала загальна біда"

У Держдумі заговорили про переговори поки не "настала загальна біда"
Фото: www.ua-ru.info

Голова Держдуми Сергій Наришкін сподівається, що Захід рано чи пізно припинить використовувати Крим як привід для конфронтацій.

"Сподіваюся, що такі міжнародні дискусії допоможуть зростанню взаєморозуміння і наші західні колеги нарешті припинять використовувати російський Крим як привід для конфронтацій і побачать у його жителях вільних і відповідальних за свій вибір людей, що мають право визначати і своє майбутнє, і долю рідної землі", - цитує його ТАСС.

"Спроби ж дискримінації мільйонів людей за політичними мотивами - це шлях в нікуди, що порушує не тільки букву і дух міжнародного права, а й гуманістичні ідеали Європи", - додав він.

Голова Державної думи також висловив надію на те, що світові лідери XXI століття усвідомлюють цінність переговорів, не чекаючи, поки настане загальна біда.

Наришкін нагадав, що 70 років тому "народи зуміли згуртуватися в Антигітлерівську коаліцію, щоб зупинити агресора і гарантувати довготривалий мир".

"Я хотів би запитати: невже політичним лідерам XXI століття теж потрібно дочекатися загальної біди, щоб згадати про цінність переговорів і можливості дипломатії? Я вірю, що зберегти мир на планеті в наших силах і робити це потрібно, не чекаючи нових конфліктів, що ставлять всіх на грань катастрофи", - підкреслив спікер Держдуми.

"Нинішнє загострення пристрастей в Європі, що підігрівається агресивної західною пропагандою і інформаційною блокадою, знову направлене на відтворення образу ворога", - заявив глава нижньої палати парламенту.

"Вихід з цієї спіралі недовіри тільки один - у відкритому і чесному діалозі з обговорення справді актуальних проблем, реальних, а не уявних загроз європейській безпеці, у відмові від провокацій і односторонніх дій, скоєних за вказівкою США", - переконаний Наришкін.

Зараз ви читаєте новину «У Держдумі заговорили про переговори поки не "настала загальна біда"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути