вівторок, 20 листопада 2012 23:01

В Європі ще не знають, що робити з Україною - Бекешкіна

В Європі ще не знають, що робити з Україною - Бекешкіна
Ірина Бекешкіна. Фото: taras-ua.com

В Євросоюзі існує дилема щодо України, бо там не знають, що з нею робити.

Про це на круглому столі "Україна після виборів: оцінка та прогноз" сказала експерт, директор Фонду "Демократичні ініціативи" Ірина Бекешкіна.

"Щодо опозиції прогнози досить тривожні. Бо судячи з усього, починається вже номінація на єдиного кандидата на президентських виборах. А це значить, що будуть між собою змагатися, хто найбільший опозиціонер, буде нагнітатися антагонізму у Верховній Раді, а це значить, що буде радикалізовуватися опозиція. Це дуже тривожно, якщо зважати на те, що криза, власне, нікуди не ділася і зараз в країні дуже тривожна ситуація", - підкреслила вона.

Водночас, Бекешкіна розповіла, що зараз постає серйозна дилема щодо взаємин України та Євросоюзу і це питання найбільш актуальне саме для влади та президента Віктора Януковича.

"Зараз існує дилема для Євросоюзу, який не знає, що робити з Україною. З одного боку очевидно, що наші вибори, а особливо прямі трансляції з дільниць, шокували Європу, але й якось відштовхнути нас теж бояться. Дилема для України – куди їй і як розвиватися. Насамперед, це дилема для влади", - пояснила експерт.

Бекешкіна додала:  "Є дилема і для самого Януковича, бо цілком зрозуміло, що кудись таки треба потикатися і десь треба брати гроші. Або брати гроші в Росії, а це значить іти в сателіти до Путіна, а якщо податися за допомогою до Європи, то там будуть наполягати на європейських цінностях. А прийняти європейські цінності – це значить необхідність чесних виборів, а це значить, з'являється можливість втрати владу".

Зараз ви читаєте новину «В Європі ще не знають, що робити з Україною - Бекешкіна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути