четвер, 26 червня 2014 15:26

В Європі бояться України - експерт

В Європі бояться України - експерт
Фото: vidomosti-ua

Підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС західних інвесторів не заспокоїть. Вони чекатимуть миру з Росією.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповів політичний аналітик Володимир Горбач.

За його словами, Угода про асоціацію кардинально економічну ситуацію в країні не змінить. Домовленості виконуватимуться відповідно до внутрішніх можливостей країни.

"Відбудеться поступовий перехід на євростандарти. Зокрема, це стосується системного контролю за якістю товарів. Після підписання пакту Україна отримає частину коштів для модернізації та здійснення внутрішніх реформ. Це так звані бонуси. Проте очікувати економічного буму не варто. Європейські інвестори бояться російських терористів. Точно найближчим часом Україні не дадуть перспективи членства в ЄС. Натомість, запропонують попрацювати над втіленням пунктів асоціації років так з десять, а уже опісля, можливо, і про ЄС почнуться розмови", - вважає експерт.

Також, зауважує він, не варто забувати про фактор нестабільності на східних теренах держави.

"Допоки в Україні існуватиме збройний конфлікт, до тих пір про адекватну співпрацю з ЄС можна забути. Та й нічого вимагати не зможемо. Перше, що треба зробити після підписання Угоди про асоціацію - стабілізувати ситуацію в країні, покласти край сепаратизму і війні. Оскільки великі компанії бояться вкладати гроші в нестабільну державу. Західний бізнес зацікавлений в українському ринку. І Україна може мати великий зиск з цього. Проте війна перекреслює усі потенційні перспективи розвитку. Від самої Угоди не постраждає жодна галузь. Зазнають збитків лише ті підприємства, які кооперують з Росією, але й то здебільшого через війну з РФ", - переконаний Горбач.

Нагадаємо, 27 червня у Брюсселі Президент України візьме участь у підписанні економічних та секторальних положень Угоди про асоціацію Україна-ЄС. Також планується участь Петра Порошенка у засіданні Європейської Ради. В рамках заходу відбудеться низка двосторонніх зустрічей Президента України з очільниками інституцій ЄС та держав-членів.

Зараз ви читаєте новину «В Європі бояться України - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути